Federer odustao: Star sam...

Autor:

Sport

12.02.2019

13:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarski teniser Rodžer Federer je pao na šesto mesto atp liste pošto nije uspeo da odbrani titulu na Australijan Openu. Trenutno ima 6.335 bodova manje od vodećeg Đokovića i 3.720 manje od Nadala, što Švajcarac smatra kao nedostižno.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Prvi i šesti reket sveta

- Star sam, igram manje. Gotovo je nemoguće da se vratim na prvo mesto. Međutim, kako sam i isticao više puta, cilj je da osvajam titule- rekao je 20-struki Gren slem šampion.

Posle dve sezone Federer će ove ponovo zaigrati na šljaci. Izvesno je da će se naći u žrebu za Rolan Garos, ali je 37-godišnjak najavio učešće na još jednom mastersu - malo je verovatno da će to biti Monte Karlo, pa ostaje da donese odluku hoće li u Madrid ili Rim.

- Nadam se da ću moći da igram bez pritiska. Volim kad sam u Francuskoj jer navijači razumenju tenis. Osvajanje Rolan Garosa je jedno od najvećih dostignuća moje karijere. Ipak, sve je još daleko. Za novu titulu potrebno je malo sreće, dobar žreb i dobar početak turnira- rekao je Federer.

Naredno takmičenje na kome će Federer učestvovati biće turnir u Dubaiju, posle čega ga čekaju mastersi u Indijan Velsu i Majamiju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading