Jedan čovek je zaslužan što Đoković pobeđuje Nadala!

Autor:

Sport

06.02.2019

19:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši trener Novaka Đokovića, Boris Beker otkrio je kako je pomogao Novaku Đokoviću da pobedi Rafaela Nadala.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Prvi i drugi reket sveta

Nemački stručnjak je trenirao Đokovića u periodu od 2014-2016. godine, tokom kojeg je srpski teniser osvojio šest Grend slemova, 13 Mastersa i dva Završna mastersa.

Beker je objasnio kako je nagovorio Novaka da češće igra na Nadalom znatno kvalitetniji udarac, forhend.

- Biti trener je komplikovano i ima mnogo nivoa, kao što su fizički, mentalni, a treba i znati šta je bitnije. Kada trenirate 18-godišnjaka drugačije je nego kad trenirate 31-godišnjaka. Dobar igrač često ne želi da sluša šta mu govorite jer je tvrdoglav i uveren u svoje kvalitete. Nije jednostavno dopreti do njega, ali ako imate potrebne argumente i modernu tehnologiju kao dokaz, možete da dokažete igraču da nije u pravu- rekao je Beker.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Boris je odao da mu je Novak nije verovao da Rafu može da ugrozi napadajući njegov forhend svojim bekhendom. 

- Đoković nije verovao u to da svojim stilom i napadanjem Nadalovog forhenda svojim bekhendom može da "razbije" njegovu igru. Za mnoge igrače to bi bilo samoubistvo, ali zbog kvaliteta Đokovićeve bekhend dijagonale on je mogao da dođe do šablona kojim bi, na kraju, dolazio do (Rafinog) bekhenda- rekao je Beker.

Đoković je Nadala nedavno "počistio" sa terena u finalu Australijan Opena, a u karijeri protiv njega ima 28 pobeda i 25 poraza.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading