Bitlsi + Pink Flojd + U2 + Džimi Hendriks + Vagner = FEDERER

Autor:

Sport

06.02.2019

10:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šampion Rolan Garosa iz 1976. godine Adrijano Panata smatra da je Rodžer Federer najbolji teniser svih vremena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Nekadašnji italijanski teniser nedavno je objavio knjigu pod nazivom "Tenis je muzika", a u razgovoru sa tamošnjim medijima objasnio je razloge zbog kojih je sport uporedio sa umetnošću.

- Tenis se mnogo promenio poslednjih godina. Više nema tako prefinjenih igrača kao što su bili Nastase ili Artur Eš. Oni su 70-ih godina bili Bitls tenisa. U međuvremenu je tenis napredovao, baš kao i muzika. Džon Mekinro je bio nešto poput Roling stonsa ili Džimija Hendriksa. Pravi roker. Sada nemamo toliko igrača koji se izdvajaju u tom smislu, osim možda Rodžer Federera. On je najbolji teniser svih vremena. Neka mešavina Bitlsa, Pink Flojda, U2, Džimija Hendriksa i Vagnera. Jedinstven je - rekao je Panata.

- U moje vreme sve je bilo drugačije. Igrači su bili normalni ljudi. Posle mečeva na Rolan Garosu ili Vimbldonu, zajedno smo odlazili sa teniskog kompleksa. Danas se to ne dešava. Igrači se kreću u malim grupama, isključivo sa svojim timovima. Retko ćete videti dvojicu ili trojicu da se zabavljaju. Ali to nije samo u tenisu, već u sportu generalno.

Federer je teniser sa najviše osvojenih gren slem titula u istoriji - 20, i čovek koji je najduže bio na prvom mestu ATP liste - 310 nedelja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading