Svet i dalje priča o finalu AO: Novak je šetao Nadala, kontrolisao tempo

Autor:

Sport

04.02.2019

17:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Boris Beker, bivši broj jedan svetskog tenisa i nekadašnji trener Novaka Đokovića, smatra da je Novak Đoković potvrdio da je neprikosnoven u Melburnu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Boris Beker

Srpski teniser je osvojio rekordnu, sedmu titulu na Australijan Openu čime je prestigao slavnog Roja Emersona, koji sa Rodžerom Federerom ima po šest trofeja.

Beker je u kolumni za indijski "Tajms" poručio da su mnogi očekivali žestok obračun u finalu između Novaka i Nadala, ali da je Srbin pokazao visoku klasu.

- Bila su velika očekivanja od ovof finala. Mnogi su verovali da će biti kao 2012. kada su odigrali verovatno najbolji meč u istoriji turnira koji je trajao pet sati i 53 minuta i koji je Novak dobio. Protekle nedelje Đoković je igrao na najvišem nivou. Ne smemo zaboraviti da je on sedmostruki šampion ovde. Ispisao je istoriju, postao prvi igrač sa sedam trofeja u Melburnu. I uz to, dobio je Rafu na osam uzastopnih mečeva na travi i tvrdim podlogama - piše Beker. 

On je dalje otkrio kako je Đoković stigao do još jedne velike pobede nad Špancem. 

- Od Rafe je izgubio u polufinalu Rima, ali to je na šljaci. Novak ima igru koja mu odgovara na ovim podlogama protiv Nadala. Rafa je počeo meč nervozno i neodlučno, imao je par slabih gemova na početku. Kad je dao tu prednost Novaku, nije bilo povratka nazad. Novak je stajao blizu osnovne linije, pogađao je bekhend kao retko kada. Nadalu nije dozvolio da igra. Rafa voli duge razmene, da šeta protivnika, ali to je Novak uradio njemu. Šetao je Nadala, kontrolisao tempo, osnovnu liniju i stigao je do pobede - zaključio je Beker. 

Inače, Đoković je najavio da će mu prvi naredni turnir biti najverovatnije početkom marta u Indijan Velsu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading