Teško bi neko smislio ovakav scenario: Čestitam igračima

Autor:

Sport

02.02.2019

20:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor srpskih teniser Nenad Zimonjić čestitao je reprezentativcima na današnjem plasmanu na završni turnir Dejvis kupa.

RepublikaFoto: Starsport
Nenad Zimonjić

- Da je neko hteo da piše ovakav scenario, teško da bi ga smislio. Bilo je stvarno uzbudljivo. Čestitam reprezentativcima, svako je odradio svoj deo. Vredno smo trenirali i spremili se za ovaj važan meč jer je veliki cilj bio da se plasiramo na finalni turnir. Nadam se da ćemo tada meč imati sve igrače na raspolaganju, tako bi mi lakše da napravim najbolji tim za uslove koji će biti tamo - rekao je Zimonjić u Taškentu. 

Teniska reprezentacija Srbije plasirala se na završni turnir Dejvis kupa pobedom sa 3:2 nad Uzbekistanom. 


Srbija je pobedila u oba singla prvog dana, ali je drugog izgubila dubl, a potom je poražen i Dušan Lajović, da bi Filip Krajinović u poslednjem meču ipak doneo trijumf. 
RepublikaFoto: twitter.com/TSSRBIJE
Nenad Zimonjić

Zimonjić je čestitao Krajinoviću na sjajnoj igri i izuzetno važnoj pobedi. 


- Odlučujući meč nikada nije lako igrati. Filipu nije bilo nimalo lako. Njihov igrač je stvari bio fenomenalan. Set i po bukvalno bez greške. Iznenadio je sa taktikom koja je sjajno funkcionisalo. Sve mu je polazilo za rukom. Oni su bili tad na set od pobede - naveo je selektor srpskog tima. 

Drugi dan u Taškentu ocenio je izuzetno teškim. 

- Izuzetno težak dan. Bili smo na set od pobede. Posle odličnog seta u dublu, došlo je do velikog pada i na kraju zaslužena pobeda njihovog tima. Meč Istomina posle toga je bio sjajan, odigrao je odlično, Duci nije na najvišem nivou. Ali, ovo su uslovi koji Denisu baš odgovaraju. Imao je vetar u leđa posle dubla, rasteretio se - kazao je Zimonjić. 


Završni turnir Dejvis kupa igraće se od 18. do 24. novembra u Madridu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading