Žreb za Dejvis kup na Sv. Trifuna

Autor:

Sport

30.01.2019

21:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žreb za reformisani Dejvis kup, koji će ove godine imati svoje prvo izdanje u Madridu, u četvrtak 14. februara.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ilustracija: Foto

Ovoga vikenda će biti odlučeno još kojih 12 reprezentacija će učestvovati u finalu novog formata Dejvis kupa, pošto bude odigrana kvalifikaciona runda u kojoj učestvuju 24 državna tima. 

Učesnici finala su već reprezentacije Hrvatske, Francuske, domaćina Španije, Sjedinjenih Američkih Država, kao i Velike Britanije i Argentine, koje su dobile vajld-kard. 

Ostatak učesnika će se znati do nedelje kada bude odlučeno ko su pobednici 12 kvalifikacionih parova, od kojih je jedan i duel između Uzbekistana i Srbije u Taškentu. 

Na žrebu će biti odlučeno ko će u šest grupa od po tri reprezentacije, te koje će se potom ukrstiti u četvrtfinalu, u koje idu pobednici grupa plus dve najbolje drugoplasirane selekcije. Četiri tima koji budu igrali polufinale automatski će se kvalifikovati u naredno izdanje Dejvis kupa 2020.

Finale Dejvis kupa, u čijoj reformi je učestvovala Kosmos grupa fudbalera Đerara Pikea, igraće se od 18. do 24. novembra u Madridu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading