MART je mesec kada bi Novak mogao dodatno da "procveta"

Autor:

Sport

28.01.2019

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvajanjem rekordne, sedme titule na Australijan openu učvrstio se na prvom mestu ATP liste. Poznato je da do aprila niko neće moći da ga ugrozi na tronu, ali to će se desiti samo u najluđim snovima njegovih najbližih pratilaca.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Novak, prema aktuelnim informacijama, neće igrati turnire u februaru, uključujući i turnir kategorije 500 u Dubaiju, a prvi mečevi očekuju ga na mastersima u SAD, tačnije indijan Velsu i Majamiju.

Budući da je na oba turnira ispadao već u drugom kolu, Novak na njima brani po 10 poena. S obzirom na to da je na oba turnira slobodan u prvom kolu, to znači da Nole ne može da pokvari bodovni saldo na ATP listi.

Ipak, uzimajući u obzir njegovu formu, ali i njegovih najvećih konkurenata, više je nego izvesno da će Novak američku turneju završiti u debelom plusu, a potencijalni plen iznosi čak 2.000 poena. To bi ga dodatno učvrstilo na vrhu, gde već sada ima ogromnih 2.635 poena više od drugoplasiranog Nadala.

Najveći gubitnik Noletovih eventualnih titula na zapadnoj i istočnoj američkoj obali bio bi Rodžer Federer, koji je prošle godine slavio u Indijan Velsu, dok bi Rafael Nadal koliko-toliko održao priključak za srpskim asom.

Za razliku od Đokovića, koji će februar iskoristiti za treninge, Federer će na teren ponovo već u Dubaiju, na turniru kategorije 500 koji startuje 25. februara, dok će Nadal istovremeno nastupiti na turniru iste kategorije u Akapulku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading