Đoković krajnji oblik savršenstva

Autor:

Sport

28.01.2019

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proslavljeni švedski teniser Mats Vilander smatra da je igra Novaka Đokovića u finalu Australijan Opena bila "krajnji oblik savršenstva".

RepublikaFoto: tanjug/AP
Melburn

Srbin je u Melburnu osvojio rekodnu sedmu titulu, pobedivši Rafaela Nadala sa 6:3, 6:2, 6:3. Đoković je do pobede došao posle samo dva sata i četiri minuta, napravivši samo devet neiznuđenih grešaka.

- Bio je to krajnji oblik savršenstva - ocenio je Vilander. 

- Nisam mislio da može da ponovo ono što je uradio u polufinalu, ali uspeo je. Ne bi trebalo da budemo iznenađeni, ali jesmo. Svakako, očekivao sam od Nadala da pruži veći otpor, ali Novak je bio nezaustavljiv.

Najbolji teniser sveta osvojio je 15. Grend slem titulu u karijeri, a u ovom momentu je aktuelni šampion Vimbldona, US Opena i Australijan Opena.

- Biće zanimljivo videti u kakvoj će formi biti u Americi, jer slede turniri u Majamiju i Indijan Velsu, a onda kreće šljaka. Je li ovo godina u kojoj Novak može da osvoji Rolan Garos i ponovo pobedi na Nadala? Siguran sam da ne može da dočeka da počnu turniri na šljaci kako bi imao priliku da učini upravo to.

Spekuliše se da bi, posle dve sezone pauze, ove na zemljanoj podlozi mogao da zaigra i Rodžer Federer.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading