Neka drhti Nadal!

Autor:

Sport

26.01.2019

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao furija je Novak Đoković proleteo u finale Australijan opena. Srpski teniser je za samo 83 minuta pregazio Francuza Luku Puja sa 6:0, 6:2, 6:2 i tako Rafaelu Nadalu za nedelju (9.30, Eurosport 1) zakazao borbu za titulu na prvom grend slemu u sezone! Noletu će ovo biti sedmo finale na Rod Lejver areni, u kojem će se boriti za rekordnu sedmu titulu u Melburnu, svoju 15. na grend slemovima.

RepublikaFoto: tanjug/AP
Novak Đoković

"KROMPIR", PA SIĆA

Koliko je Đokoviću stalo da svima pokaže zašto je najbolji na svetu, na svojoj koži je osetio Puj. Francuz nije ni shvatio šta se dešava, a već je pakovao reket u torbu. U prvom setu nije došao do daška vazduha, pa je od Noleta dobio "krompir" (set izgubljen sa nulom), dok je u preostale dve deonice sakupio ukupno četiri gema u svom prvom grend slem polufinalu. Đoković je bio nepogrešiv, napravio je samo pet neiznuđenih grešaka, zbog čega nije krio optimizam za nedeljni duel dvojice trenutno najboljih tenisera na planeti.

- Ovo je jedan od mojih najboljih mečeva u Melburnu. Sve je funkcionisalo kako sam zamislio. Što se tiče finala sa Nadalom, da sam navijač, definitivno bih kupio kartu za taj meč, jedva ga čekam. Nadam se da će ishod biti kao pre sedam godina - istakao je Novak.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

HOĆEMO REPRIZU

A taj duel Srbina i Španca 2012. ušao je u istoriju kao najduže grend slem finale. Đoković je slavio sa 3:2 u setovima posle pet sati i 53 minuta igre protiv Nadala, sa kojim ima najduže rivalstvo u belom sportu, u kojem je slavio u 27 od 52 međusobna susreta.

 

 

- Nadam se da ovaj put nećemo igrati toliko jer su uveli taj-brejk u petom setu. Skoro šest sati na terenu u tom meču je najveće iskustvo u mom životu - prisetio se Novak susreta posle kojeg su Nadal i on dobili stolice da sednu i odmore se kako bi posle nekoliko minuta bili u stanju da prime pehare.

 

Novak: Sin mi je poželeo sreću

Posebnu motivaciju da razbije Luku Puja Novak je dobio nepun sat pred polufinale.

- Bio sam raspoložen jer sam razgovarao sa sinom Stefanom 45 minuta pred meč. Poželeo mi je sreću. To je privilegija, nema ništa bolje od toga da imam dva anđela u kući, Stefana i Taru, i da me bodre - otkrio je Đoković.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading