PUJ: Kada igra ovako Novak je najbolji na svetu, izuzetan meč u nedelju

Autor:

Sport

25.01.2019

11:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Luka Puj nije imao mnogo toga da kaže na konferenciji za medije posle poraza od Novaka Đokovića.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Puj i Novak Đoković

Francuz je ceo meč bio u podređenom položaju i na kraju, priznao je da je sa druge strane imao nestvarno dobrog Novaka.

 - Možete da pretpostavite, nije mi bilo lako. Pokušao sam da nađem rešenje, ali nije ga bilo, od početka je bio odličan. Bio je zaista prejak danas - rekao je Puj. 

On je dodao da nije imao vremena da na terenu sprovede ono što se dogovorio sa trenerom, Ameli Morezmo.


- Nisam imao vremena za strategiju. Dogovor je bio da budem agresivan, da vodim poene, ali kad on to radi od početka meča, uvek je teško uraditi nešto - dodao je Puj. 
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Puj

Na pitanje da li je Novaka, kada ovako igra, uopšte moguće zaustaviti, Puj je rekao da je srpski teniser bio avršen. 

- Kad igra kao sad, najbolji je na svetu. Videćemo šta će biti u nedelju, jer Rafa izgleda sjajno, biće to izuzetan meč. Novak gotovo da ne pravi greške, dobro se kreće, ima dobru tranziciju iz odbrane u napad. Jednostavno, igra savršeno. Bio je prejak za mene. Da je igrao s nekim drugim, nekim levorukim teniserom poput Raonića, ko zna, možda bi bilo drugačije. Možda trenutno ima jedan ili dva igrača koji ga mogu dobiti. 

Puj će posle ovog turnira ući u Top 20 i kaže da mu je to dovoljna satisfakcija posle svega u Australiji. 


- Zadovoljan sam turnirom, uopšte početkom godine. Ovo je moj najbolji start, daje mi sve to mnogo samopozdanja za ono što sledi. Idem za desetak dana u Monpelje, sve ovo mi gocvori da smo na dobrom putu i da dobro radimo kao tim - smatra Luka.
RepublikaFoto: Tanjug/AP

Puj je bio jedan od najžešćih protivnika promene formata Dejvis kupa. I dalje stoji pri svom stanovištu.

- Kao što sam rekao, bio sam protiv ovog 200 odsto, i dalje sam. Odluka je doneta, ne možemo ništa tu da uradimo, treba živeti sa tim. Biće novo takmičenje, ali to neće biti kao Dejvis kup, šteta je što neće biti te atmosfere domaćeg i gostujućeg terena. Nema ništa što može da opiše tu emociju kada igrate u državnom dresu pred svojom publikom. Biće to verujem i dalje lepo takmičenje, ali ne više od dobre egzibicije - upozorava Francuz. 

Opet se osvrnuo na meč sa Novakom. 

- Nadam se da neće igrati ovako uvek. Trebalo bi da serviram bolje, jer danas to nisam, ali kad imate nekog ko serve vraća uvek duboko uz liniju, teško je. Imao sam 45 odsto ubačenog servisa u prvom setu, to je premalo. Moram da razgovaram sa timom da vidim šta treba da uradim da bih ga dobio sledeći put - jasan je Puj. 

Na kraju, uporedio je Nadala i Đokovića.

- Pobediti ih u dva seta nije nemoguće, ali u pet i to na Grend slemu, to je mnogo teško. Pobedio sam Rafu 2016. u Njujorku, igrao sam neverovatan meč. Volim da igram protiv njega. Novak igra brzo, blizu je linije, uvek dobro plasira loptu, duboko, 10 do 20 centimetara od osnovne linije. Uvek morate težak udarac da odigrate, možete to da uspete jednom ili dva puta, ali tri sata tako igrati je preteško - zaključio je Puj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading