Đoković nije mogao sebi da oprosti pad u igri, pa dodao gas i brutalno "demolirao" rivala!

Autor:

Sport

19.01.2019

07:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Kanađanina Denisa Šapovalova sa 3:1 u setovima (6:3, 6:4, 4:6, 6:0) u trećem kolu Australijan Opena i tako se plasirao u osminu finala prvog Gren slema u sezoni.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Prvi reket sveta

Prvi reket sveta je silovito i odlučno ušao u meč, već u trećem gemu uspeva da napravi brejk i da poljulja samopuzdanje mladog Kanađanina. Potpuno van tajminga bio je Šapovalov na početku meča, a kada mu je stao servis, stigli su i prvi problemi. Nikako mladi Kanađanin nije uspevao da uhvati ritam, Novak pravi dupli brejk, i u tim trenucima je bila očigledna razlika u kvalitetu.

Pala je koncentracija Đokoviću po dobijanju drugog brejka, uspeo je 25. teniser sveta da vrati jedan brejk i vrati neizvesnost u prvi set. Ali za kratko, pošto je Đoković uspeo da osvoji još jedan i završi set u svoju korist 6:3.

Drugi set nije bio preterano zanimljiv, oba tenisera su držala svoj servis. Kada se činilo da nas možda čeka i taj brejk ovog seta, Đoković pravi pravovremeni brejk 6:4.

Treći set je počeo kao zamišljen, Novak je stekao dva brejka vođstva, Kanađanin je grešio i nije mogao da dođe do svoje igre, dok je Novak igrao sigurno. Mladi kanadski igrač uhvatio je ritam posle katastrofalnog početka trećeg seta. Nije želeo da se preda i dobio je sledeća svoja dva gema i napravio brejk zahvaljujući padu u igri srpskog tenisera. Šapovalov pravi još jedan brejk i uspeva da smanji na 2:1.

Uspeva prvi reket sveta da se vrati na svoj nivo igre, od starta 4. seta videlo se da Novak više neće dopustiti Šapovalovu da pripreti. Kanađaninova igra se "raspala", Srbin je vukao konce do kraja seta koji je dobio sa velikih 6:0.

Naredni Novakov rival je Danil Medvedev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading