Novak prikupio novac za razvoj dece u Srbiji: ULAGANJE U BUDUĆNOST

Autor:

Sport

09.01.2019

15:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukupno 10.561.000 dinara prikupljeno je za programe ranog razvoja dece u Srbiji u okviru upravo završene kampanje Fondacije Novak Đoković. Akciji koja je trajala od 4. decembra 2018. godine pridružilo se više od 300 pojedinaca i organizacija, a na pristigle donacije u vrednosti većoj od 5,2 miliona dinara, Novak i Jelena Đoković dodali su isti iznos, duplirajući na taj način ukupnu sumu.

RepublikaFoto: promofoto
Novak Đoković okružen mališanima

Najbolji teniser sveta zahvalio se svima koji su podržali inicijativu i istakao da će svaka donacija zasigurno pomoći da napravimo razliku u životima mališana.

- Svako dete je jedinstveno, puno neotkrivenih potencijala i talenata, aktivni učesnik zajednice koju čine kako vršnjaci, tako i mi odrasli. Mogućnost da nešto izmenimo, učinimo svet boljim i pružimo svima jednake šanse upravo je u našim rukama, a ulaganjem u rani razvoj dece, osim što pomažemo formiranje ovih malih ljudi u ispravne ličnosti, ulažemo i u budućnost čitavog društva - rekao je Novak Đoković.

- Ja sam imao sreće da tokom detinjstva imam punu podršku svog okruženja, a svestan činjenice da to, nažalost, nije situacija i sa drugom decom u našoj zemlji, uvek ću se vraćati ovoj temi i truditi se da dam svoj maksimalni doprinos. Hvala svima koji su nam se pridružili i pomogli Fondaciji da za decu u Srbiji napravimo bolji ambijent za odrastanje - dodao je Đoković.

RepublikaFoto: promofoto
Novak i Jelena Đoković

Prikupljeni novac biće uložen u projekat Školice života, odnosno u otvaranje i opremanje vrtića u Šapcu, Žitorađi i Inđiji, dok će četvrta lokacija uskoro biti poznata.

- Prema dostupnim podacima, blizu 50 odsto dece uzrasta od tri do pet i po godina u Srbiji nije uključeno u programe predškolskog obrazovanja i vaspitanja. Kako bismo uticali na ovu statistiku i svoj deci pružili jednake šanse za igru, druženje, učenje i pravilan razvoj, sredstva prikupljena u ovoj kampanji usmerićemo upravo na rešavanje ovog problema. Otvaranjem i opremanjem četiri vrtića, pomoći ćemo čak 200 dece, dok će njihovi vaspitači proći kroz profesionalno usavršavanje kako bi programe sprovodili na najbolji mogući način - istakla je Maja Kremić, nacionalna direktorka Fondacije Novak Đoković.

Fondacija Novak Đoković osnovana je 2007. godine kao globalna organizacija koja ulaže u kvalitetno predškolsko obrazovanje u Srbiji, zemlji u kojoj tek svako drugo dete ima pristup predškolskom obrazovanju. Rad Fondacije temelji se na uverenju da se predškolskim obrazovanjem mogu promeniti životi dece i cele zajednice. To postižemo stvaranjem najkvalitetnijih programa i okruženja za učenje, u kojima je do sad priliku da se usavršava imalo više od 1.320 vaspitača i učitelja. Fondacija je do sada rekonstuisala ili izgradila 41 vrtić i pomogla više od 22.000 dece.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading