Lajović teško do pobede, sledeći je Italijan

Autor:

Sport

02.01.2019

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u četvrtfinale turnira u Dohi pobedom nad Litvancem Rikardasom Berankisom posle velike borbe u tri seta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dušan Lajović

Srbin, trenutno 48. teniser na listi, savladao je 118. reket sveta sa 7:6(4), 0:6, 7:5 za dva sata i 14 minuta i u borbi za polufinale čeka ga Italijan Marko Čekinato.

Lajović nije dobro otvorio meč, pošto je dopustio rivalu brejk već u prvom gemu. Ipak, ubrzo je uzvratio na isti način, poravnao na 2:2, i u nastavku je viđena ujednačena borba do odlaska u taj brejk. Tamo je Litvanac poveo sa 2:0, da bi potom usledila bolja igra Srbina, osvajanje šest od narednih sedam poena, i vođstvo u setovima.

U drugom je na terenu postojao samo jedan igrač - Berankis, koji je iskoristio veliki pad kod Lajovića i bez izgubljenog gema odveo meč u odlučujući set.

Bilo je do upozorenje za srpskog igrača, koji je nešto kvalitetnijim izdanjem u uvodnom delu došao do brejka i prednosti 3:1. Usledio je odgovor Berankisa, osvajanje tri gema u nizu, uz jedan brejk, za 5:4, da bi Duci u finišu smogao snage i kompletiranim brejkom na kraju izvojevao pobedu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading