Povratak starog asa u 43. godini

Autor:

Sport

23.12.2018

10:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sećate li se Marsela Riosa? Možda ne, davno je igrao tenis, ali... U 2019. godini biće prilika da ga mlađi ljubitelji tenisa upoznaju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija: Foto

Čileanac, koji će za tri dana napuniti 43 godine, planira da se vrati, i to 15 godina nakon što je zvanično otišao u penziju.

Želja mu je da postane najstariji ATP šampion, iako je rešio da igra samo čelindžere.

- Trenirao sam veoma naporno, sa momcima koji igraju na veoma visokom nivou. Bilo je teško, morao sam da smršam i sada sam na kilaži koju sam imao kao igrač. Osećam se dobro, srećno, u suprotnom ne bih doneo ovakvu odluku - poručio je Čileanac.

On planira da nastupi na turniru u Ohaju, koji startuje 7. januara.

- Rizikujem da se i povredim do tada, jer treniram mnogo, ali sam spreman i voleo bih da dobijem pozivnicu organizatora i okušam sreću. Osećam se spremno. Zamislite pobednika turnira sa 43 godine. To bi bilo baš lepo - poručio je Rios koji je završio karijeru u 29. godini zbog problema sa povredama.

Rios je 14. igrač u istoriji od ukupno 26, koji je postao svetski broj jedan od 1973. godine, kada je uvedena ATP lista.

On je 1998. godine, od kraja marta do kraja aprila, proveo četiri nedelje na prvom mestu liste najboljih tenisera sveta, a onda u avgustu iste godine još dve.

U karijeri je osvojio 18 titula, ali nikada Grend slem, a najbolji rezultat ostvario je 1996, kada je igrao finale Australijan Opena i izgubio od Petra Korde.

Ukoliko bi uspeo da se vrati i osvoji titulu na čelindžerima bio bi nastariji igrač kome je to pošlo za rukom. Rekorder je sada Hrvat Ivo Karlović, koji je ove godine na turniru u Kalgariju osvojio pehar u 39. godini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading