TROICKI NE ODUSTAJE: Kako su stvari krenule po zlu, postavio cilj sa novim-starim trenerom

Autor:

Sport

04.12.2018

17:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viktor Troicki završio je sezonu neslavno, na 215. mestu ATP liste. Zbog problema sa leđima odigrao je samo 19 mečeva u 2018, i nije ostvario pobedu od aprila. Ipak, ne posustaje i ne odustaje, iako kaže da mu se u jednom trenutku činilo da je u bezizlaznoj situaciji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Viktor Troicki

- Bilo je stresno i zabrinjavajuće. U jednom trenutku je izgledalo kao da nema izlaza, nisam znao šta i kako dalje. Posle turnira u Rimu sam prvi put osetio bol i pokazalo se da se diskus hernija pogoršala. Pauzirao sam tri meseca, nisam ni igrao ni trenirao. A onda sam se prerano vratio na US Openu, više zbog želje nego što sam bio spreman. Krenuo sam ranije nego što je trebalo, i naravno, nije bilo uspeha. Rešio sam da ranijem okončam sezonu i posvetim se izlečenju - ispričao je za "Sportski žurnal" Troicki.

U novu sezonu ulazi sa novim-starim trenerom Džekom Riderom. Već sledeće nedelje kreće u Australiju, u Adelejd, gde će se pripremati za novu sezonu.

- Sa Borisom Pašanskim završio sam saradnju tokom sezone na šljaci, a posle sam se povredio i bio mi je potreban neko da mi pomogne pred US Open. Razmišljao sam o trenerima, ali sam shvatio da je najbolja opcija da se vratim Džeku jer me on najbolje poznaje. Imali smo naš sistem koji je donosio uspeh u nekim periodima - rekao je nekada 12. igrač sveta.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Viktor Troicki

Troicki je uveren da može da se vrati na vrhunski nivo.

- Mogu da se vratim u Top 50, mogu i bolje ali se ne opterećujem brojkama. Prvo da uđem među 100 na svetu, pa da napredujem. Konkurencija je jača nego pre nekoliko godina, dolaze mladi koji grizu. Neće biti lako, ali kada igram dobro mogu da budem neugodan za svakog.

Viktorov plan je da igra što duže.

- Ne osećam se istrošeno, imam volju i želju, volim tenis i hteo bih da igram što duže. Voleo bih do kraja karijere da ostvarim značajnije rezultate na grend slemovima. Nikada nisam igrao četvrtfinale. Što se tiče rejtinga, ne mogu da preciziram da li bi to bilo 20. mesto ili 15, 30... Želim da uživam, da igram dobro na velikim turnirima.

Upravo je to četvrtfinale na grend slemu ono za čim najviše žali u karijeri.

- Najviše žalim zbog onog meča za prvih 10 na Rolan Garosu sa Endijem Marejom 2011. Da sam pobedio igrao bi četvrtfinale grend slema, ušao bih u Top 10 na ATP listi, a onda bi išao na Čelu, odličnog Argentinca, protiv kojeg mislim da sam tada imao sjajne šanse - poručio je Troicki i dodao da žali i zbog toga što je zbog suspenzije izgubio godinu dana.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Viktor Troicki

Troicki ide dalje posle najduže pauze u karijeri koju je napravio. Mora da ojača.

- Znam kako je vratiti se posle duge pauze, ali ovo je teže jer nisam siguran ni šta ni kada me čeka. Kada sam bio suspendovan morao sam planiram svaki potez, sada ne mogu. Već dve, tri nedelje radim na kondiciji, od pre neki dan počeo sam da igram tenis - naveo je Troicki pred put u Australiju.

- Pre nedelje nove sezone igraću čelindžer u Adelejdu, pa idem na kvalifikacije za Australijan Open. Posle se vraćam u Evropu gde ću igrati opet čelindžere i nadam se dobiti i neke vajld karte. Boriću se, znam kako mi je bilo i 2014, moraću sve ispočetka - rekao je Troicki.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading