SRPKINJA KOJA JE ZADIVILA SVET OTKRILA : Sumnjali su u mene jer sam žensko, a sada sudim finale Dejvis kupa!

Autor:

Sport

25.11.2018

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marijana Veljović, najbolji srpski teniski sudija, deli pravdu u finalu Dejvis kupa između Francuske i Hrvatske. Ali, nije sve išlo glatko u sudijskoj karijeri lepe Srpkinje. Ona se podsetila svojih početaka i ogromnog truda, a onda su stigle zasluge.

RepublikaFoto: twitter.com/ITF
Najbolji ženski sudija

Veljovićeva je već godinama ITF sudija sa zlatnim bedžom, učestvuje na najvećim turnirima.

- Nikada nisam očekivala da ću ovo raditi u životu. Tenis je moja strast i osećam ljubav prema ovom sportu, čak sam i kao dete trenirala. Moj san je da bio da prisustvujem Vimbldonu, makar kao gledalac. Za mene je sam odabir da radim na ovom turniru bilo nešto neverovatno. Sećam se i dan danas kada sam prvi put došla pred kapije Vimbldona, rekla sam sebi: "U redu, tvoji snovi se ostvaruju". Imala sam priliku da gledam mečeve iz najboljeg sedišta. Ako radiš dobro i to bude primećeno, najveći meč koji možeš suditi je finale Dejvis kupa- rekla je Marijana.


Mnogi smatraju da radi idealan posao, ali ona ističe da su sumnjali u nju jer je žensko. 

- Osećaj je neverovatan što nam naš sport omogućava sve to, iako su se mnogi pitali da li sam sposobna zato što sam žensko. Da li ja to stvarno mogu. Mislila sam da to nije fer i uredu, ali sam uspela- rekla je Srpkinja.


Nagrada je stigla u vidu Gren slem finala, ali i najvažnijeg meča u Dejvis kupu. 

- Ovaj vikend je specijalan zbog finala Dejvis kupa. U Srbiji sam to radila kao linijski sudija i bilo je specijalno iskustvo. Zamislite tek ovo. Ovo je odlično životno iskustvo. Nekada stvari ne idu kako zamisliš, ali ja preporučujem ženama da pokušaju. Život je lep. Zaista lep- zaključila je Veljovićeva.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading