VLADAVINA ĐOKOVIĆA!

Autor:

Sport

19.11.2018

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ušao je u istoriju tenisa kao prvi igrač koji u jednoj sezoni nije bio među prvih 20 na ATP rang-listi, a uspeo je da dođe do prvog mesta na kojem će i završiti 2018. godinu, čiji početak nikako nije nagoveštavao ovakav rasplet.

Svetski reket broj 1!

Novak Đoković (31) je za samo pet meseci preokrenuo sezonu i najavio da tek sledi njegova dominacija. Iskusni trenerski vuk Nikola Pilić za Srpski telegraf kaže da je uveren da će Srbin još dugo vladati "belim sportom".

- Govorio sam uporno i kada je Nole bio 22. na svetu, da on nije zaboravio da igra tenis. Jednostavno, imao je veliku pauzu prouzrokovanu zamorom organizma i povredom lakta. Povratak u pravu formu nakon duge pauze ne može biti lak i brz. Ali, Đoković je od Vimbldona krenuo da igra čudesno i uspeo je da se vrati na svetski vrh, gde mu je i mesto. Ako se zna da on ne brani praktično nikakve bodove sve do juna, samo će dodatno uvećati prednost u odnosu na Rafaela Nadala i Rodžera Federera. U narednih 35 do 40 sedmica ne vidim da će neko moći da svrgne Srbina sa čela ATP liste - ističe za naš list hrvatski stručnjak.

RepublikaFoto: Starsport

Pilić smatra da će Novak moći da igra na vrhunskom nivou još četiri do pet godina.

- Švajcarac ima 37 godina i na zalasku je karijere, dok Španac ima sve ozbiljnije probleme sa povredama, a Nole dobro tretira svoje telo i, ako ga povrede mimoiđu, neće imati pravu konkurenciju u dogledno vreme. Ima talenata koji dolaze, ali još uvek su daleko od pomenute velike trojke - zaključuje Nikola.

Počistio Zvereva

Najbolji svetski teniser Novak Đoković igrao je sinoć protiv Aleksandra Zvereva (21) u finalu završnog Mastersa sezone u Londonu, ali do zaključenja ovog broja nije bio poznat rezultat meča. Srbin već ima pet pehara sa poslednjeg turnira u godini, a u grupnoj fazi takmičenja u O2 areni već je savladao talentovanog Rusa (6:4, 6:1).

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading