"UBIĆU SE OD ALKOHOLA, GOREĆE SRBIJA, GOREĆE BEOGRAD" - Najluđa izjava kao motiv za umetničko delo!

Autor:

Sport

16.11.2018

16:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stanovnici beogradskog naselja Karaburma od ovog petka svedoci su murala u čast nekadašanjeg fudbalera Partizana Saše Ćurčića. Inspiracija autoru bila je legendarna izjava nekadašnjeg igrača Portsmauta koju prepričava čitava fudbalska Srbija pred "večiti derbi".

RepublikaFoto: Starsport
Saša Đani Ćurčić

Njime je od zaborava sačuvana izjava Ćurčića pred 139. večiti derbi koji je po mnogo čemu bio kontroverzan i neobičan. Bila je to prva utakmica Vladimira Stojkovića za Partizan protiv Crvene zvezde, posle nereda u Đenovi, kada je golman ispisao na majici "Oprostite mi moju ružnu prošlost".

A pre toga, Saša Ćurčić je ludom izjavom najavio utakmicu, u kojoj je Slavoljub Đorđević poklonio loptu Partizanu u prvih pet minuta i rešio derbi, bilo je 1:0 na Marakani.

"Poruka anglomanijskoj Srbiji: "Znači da li Partizan pobedio ili ne, ubiću se od alkohola večeras, goreće Srbija, goreće Beograd", rekao je tada Ćurčić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading