(FOTO) DŽORDAN NAVIJA ZA ZVEZDU: Soba najboljeg košarkaša svih vremena otkriva veliku tajnu!

Autor:

Sport

06.08.2018

17:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji košarkaš svih vremena i ikona ovog sporta Majkl Džordan našao se na jednoj fotografiji iz dana kada je još uvek studirao, kako pozira u sobi sa kišobranom. Sve bi bilo manje-više uobičajeno, da se na zidu iza njega ne vidi zastava Crvene zvezde!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Majkl Džordan

Pitate se kako je zastavica srpskog kluba završila na zidu Majkla Džordana? Vrlo jednostavno. Nekadašnji as Čikaga pre NBA karijere nosio je dres univerziteta Severna Karolina, a 1993. godine Crvena zvezda je igrala na turniru u Solunu, gde je učesnik bio upravo pomenuti univerzitet.

U utakmici koja je završena tek posle produžetka (105:104) Džordan je dao koš za pobedu i ubacio čak 32 poena. Na kraju meča Beograđani su mu kao najboljem pojedincu na parketu uručili zastavicu sa grbom kluba sa Malog Kalemegdana. Očigledno se ona toliko dopala Džordanu da ju je okačio na zid svoje sobe.

 

 

Sad znamo za koga je Džordan navijao u mlađim danima.

A post shared by Dnevna doza košarke. ??? (@dnevna_doza_kosarke) on Aug 6, 2018 at 4:18am PDT

 

Koliko je Džordan bio neverovatan u tom meču, možda najbolje govore reči tadašnjeg trenera Crvene zvezde i velikog trenerskog maga Ranka Žeravice.

- Imao sam prilike da vidim širom sveta mnoge košarkaške talente, ali je Džordan zaista košarkaš svemirske klase – izjavila je legenda jugoslovenske košarke odmah nakon meča.

Mnogo godina kasnije, meča se podsetio i jedan od aktera na parketu, tadašnji košarkaš Crvene zvezde Stevan Karadžić.

- Tada smo sa ekipom Crvene zvezde od Severne Karoline izgubili poen razlike. Kada sam mnogo godina kasnije kao trener na usavršavanju gostovao na Severnoj Karolini dobio sam knjigu sa posvetom u kojoj stoji "Igraču koji je zamalo pobedio Velikog Majkla" - priseća se Karadžić.

Verovatno ste mnogo toga znali o najboljem košarkašu svih vremena, ali moguće da je čak i najvećim ljubiteljima igre pod obručima ovo promaklo. Sve u svemu, jako simpatično.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading