KUM NIJE DUGME! Detalji venčanja koje je "ZAPALILO" Srbiju: Lesor se odlično snašao, ostao je do poslednjeg gosta! (FOTO)

Autor:

Sport

30.01.2023

08:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Za naš portal svoje utiske su izneli novopečeni mladenci Damir Đorđević i Jovana Aleksić, ali i francuski košarkaš iz redova Partizana.

KUM NIJE DUGME! Detalji venčanja koje je "ZAPALILO" Srbiju: Lesor se odlično snašao, ostao je do poslednjeg gosta! (FOTO)

Foto: Memories By Bata

Damir Đorđević, Jovana Aleksić i Matijas Lesor

Bog na nebu, na zemlji kum, glase reči pesme "Kume, brate", Šabana Šaulića kojom se vodio i Matijas Lesor.

Naime, košarkaš Partizana imao je veoma važnu obavezu nakon pobede u večitom derbiju u petak uveče (79:78), a to je da dan kasnije bude kum na venčanju Damira Đorđevića i Jovane Aleksić.

Francuski centar bio je mladin svedok na venčanju, što se nikada ranije nije desilo u srpskoj košarci. Do sada strani igrači nisu prihvatali ovako bitnu ulogu. 

Republika

Foto: Memories By Bata

Damir Đorđević, Jovana Aleksić i Matijas Lesor

 

Lesor se zbog toga trudio da ispoštuje sve tradicionalne običaje i veoma je uživao na srpskoj svadbi. Matijas je za naš portal poručio da mu je bilo lepo na venčanju:

- Bilo je lepo i zanimljivo iskustvo. Počastvovan sam što sam pozvan da budem kum. Moram da priznam da sam se dobro proveo na slavlju - rekao je Lesor.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Damir Đorđević, Jovana Aleksić i Matijas Lesor

 

Mladoženja, Damir Đorđević, istakao je za naš portal da se Lesor odlično snašao u ulozi kuma:

- Pre svadbe me je pitao šta da donese za poklon, rekao sam mu samo pobedu protiv Zvezde. Ispunio je obećanje. Kada je ušao u salu za slavlje, svi su mu aplaudirali. On je bio kum moje supruge, dao je burme na samom venčanju. Bilo je veoma zanimljivo jer je venčanje bilo u 15:45, a on je već u 16:30 morao da bude na treningu. Uspeo je da stigne, a čim se trening završio vratio se na slavlje. Rekao mi je da su ga saigrači opkolili kada je ušao u svlačionicu i da su mu svi vikali "Kume, bravo". Na proslavi je ostao do poslednjeg gosta, zahvaljivao se zbog toga što smo ga izabrali da nam bude kum, pevao je sve vreme, posebno grobarske pesme. Doneo je i dresove Partizana iz Evrolige. Bilo je stvarno lepo - poručio je Đorđević koji je inače alfa i omega sportske mreže SportNet.

 

Novopečeni mladoženja otkrio je i kako je došlo do toga da im Matijas Lesor bude kum na svadbi.

- U životu imam dve ljubavi, Partzan i Jovanu. U dogovoru sa ljudima iz Partizana Jovanu sam zaprosio na meču sa Bajernom. Bilo je puno problema u samoj organizaciji, kako mi ne bi primetili prsten na ulasku u halu, moja majka je krenula sa nama jer žene ne pretresaju toliko detaljno na vratima. Jovana nije znala šta sam isplanirao pa joj je bilo čudno što je mama išla sa nama, ja sam rekao da je pošla da vidi Jaramaza sa kojim sam dobar prijatelj. Čak je bilo zanimljivo i da se radovala koševima Jaramaza jer nije znala da ne igra za Partizan - otkrio je zanimljivu anegdotu Damir Đorđević, pa dodao:

- Pitao sam Jovanu da se uda za mene tokom pauze između dva poluvremena, a među prvima mi je čestitao Bastijan Švajnštajger koji je bio na tom meču. On je pokazao palcem nagore i tako mi čestitao.

Republika

Foto: Starsport

Bastijan Švajnštajger

 

Zanimljiva je i priča kako je Lesor uopšte postao kum Damiru i Jovani.

- Pitali smo ga na meču protiv MZT-a. Mogli smo bilo koga od igrača da pozovemo, ali je Jovana želela baš Lesora, što je bio mali problem jer samo njega i Ledeja nisam poznavao lično. Pomogla nam je puno Matijasova supruga koja ga je dovela do nas, kada smo mu rekli šta želimo bio je veoma oduševljen - istakao je Damir, a za kraj svoje utiske dala je i Jovana:

- Kada sam ga prvi put videla kako igra rekla sam želim njega da mi bude kum. Bila sam skeptična kako će reagovati, bio je oduševljen, njemu to prvo venčanje u Srbiji. Ostvario mi se san i zaista uživamo u svakom trenutku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading