NIJE ZA ONE SA SLABIM STOMAKOM: Na Bekamovom Instagramu objavljene fotke bolnice u Harkovu! Bebe se rađaju u NEHUMANIM uslovima (FOTO)

Autor:

Sport

21.03.2022

09:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni engleski fudbaler Dejvid Bekam je i dalje svetska megazvezda, pa je sada svoju popularnost iskoristio na human način.

NIJE ZA ONE SA SLABIM STOMAKOM: Na Bekamovom Instagramu objavljene fotke bolnice u Harkovu! Bebe se rađaju u NEHUMANIM uslovima (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Dejvid Bekam

Naime, Bekam na Instagramu ima 71,6 miliona pratilaca, a svoj profil je sada ustupio doktorki Irini, šefici regionalnog perinatalnog centra i dečjoj anesteziologinji. On se na taj potez odlučio kako bi svetu pokazao trenutne uslove rada u bolnici u ukrajinskom Harkovu.

Kada je dobila odrešene ruke da sa Bekamovim profilom radi šta god misli da treba, Irina je na storijima objavila fotografije podruma u koji su pacijenti prebačeni odmah po početku bombardovanja grada.

Takođe, upoznala je javnost sa lekarima koji se brinu o novorođenim bebama.

Foto: Instagram printscreen/davidbeckham

 

Irina je otkrila da su prvog dana rata majke i trudnice prebačene u podrum.

- Bila su to užasna tri sata koja smo proveli zajedno. Nažalost, nismo mogli evakuisati u podrum bebe na intenzivnoj nezi jer one zavise o uređajima koji im spašavaju živote. Prvi dani bili su najteži. Morali smo naučiti da radimo uz bombardovanje i napade - rekla je Ukrajinka.

Foto: Instagram printscreen/davidbeckham

 

Od početka ruske invazije na Ukrajinu, Irina radi bez prestanka i ne napušta bolnicu.

Ne radim samo kao šefica krila nego radim i kao pedijatrijski anesteziolog. Istovaram dostavljeni teret, radim na logistici i pružam pacijentima emocionalnu podršku.

Foto: Instagram printscreen/davidbeckham

 

Širokom auditorijumu je potom predstavila pacijentkinju Janu i njenog sina Mihajla.

Drugog dana rata rođen je s problemima s disanjem. Sad mu je bolje. Ali njihova porodična kuća je uništena i nemaju gde da se vrate - ispričala je brižna doktorka, uz dodatak da je UNICEF, čiji je Bekam ambasador, donirao bolnici dosta potrebnih materijala i uređaja, poput generatora kiseonika.

Foto: Instagram printscreen/davidbeckham

 

Verovatno rizikujemo svoje živote, ali ne razmišljamo o tome. Volimo svoj posao. Doktori i sestre u ovoj bolnici se brinu i plaču, ali niko od nas neće odustati - zaključila je Irina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading