POGODI KO SAM: Treća epizoda - PART III

Autor: Republika

Sport

22.10.2021

20:00

Portal Republika.rs pokrenuo je sportski kviz, koji se odnosi na pogađanje poznatih ličnosti iz sveta sporta. Ponedeljak, sreda i petak od 20 časova biće rezervisan za "POGODI KO SAM"!

Republika.rs

Kviz Pogodi ko sam

Kviz "Pogodi ko sam?", imaćete priliku da gledate svakog ponedeljka, srede i petka od 20 časova na našem Jutjub kanalu Republika, na vama je da date tačan odgovor među prvima u komentarima ispod ovog teksta i osvojite vredne nagrade! 

Pravila su vrlo jednostavna:

Naime, u toku nedelje ćemo vam ponuditi jednu zagonetnu ličnosti, a asocijacije će se kretati od najtežih do najlakših, onaj ko bude imao tačan odgovor i bude dao najzanimljiviju anegdotu vezanu za istu biće nagrađen.

 

 

Sada se prisetimo prošle epizode:

- U pitanju je plivač, rođen je 19. maja 1953. godine u Jeravanu koji je tada bio deo Sovjetskog saveza. Postao je poznat po tome što je oborio 11 svetskih rekord, a čak je i jedan asteroid dobio naziv po njemu. Trenuto živi u Moskvi gde ima prodavnicu obuće. Dok je džogirao sada već daleke 1976. godine, video je trolejbuus koji je upao u reku. Skočio je u ledenu vodu i spasao je čak 20 ljudi!. Nakon što je spasao putnike teško se razboleo i dobio obostranu upalu pluća, 46 dana je bio u komi, a za ovaj podvig se sasznalo tek 1982. godine. Postavio je 11 svjetskih rekorda i 17 puta postao svjetski i evropski prvak. Reč je o Šavaršu Karapetjanu!

Komentari (0)

Loading