SIN LEGENDARNOG LUISA BIO KOŠARKAŠ: Igrao za REPREZENTACIJU, bio je OL-STAR, a nosio dres kluba NBA IKONE!

Autor: Republika

Sport

09.09.2021

16:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marko Luis, poznati muzičar i sin legendarnog Ljubiše Stojanoviča Luisa se u detinjstvu i ranoj mladosti bavio košarkom.

Republika

Foto: youtube.com/Printscreen

Luisov sin Marko je bio košarkaš u mladosti

Marko Luis je danas naširoko poznat po muzici, postavši vrlo popularan u svetu alternativne, soul i r'n'b i pop muzike.

Sin čuvenog folkera Luisa koji je tragično izgubio život u saobraćajki je pričao o svom detinjstvu, gde je broj jedan bila - košarka.

U podkastu "Tutor up"  Marko je govorio da je bio tokom detinjstva u Nemačkoj, preciznije u Minhenu bio gojazan dečak pri ulasku u pubertet i da mu je košarka pomogla:

- Tada je košarka bila stvarno najpopularniji sport na svetu, Tada je bio Majkl Džordan, Hakim Olajžuvon, Šek O'Nil. I toliko sam se zaljubio u taj sport, a hte sam samo da smršam. Spavao sam sa loptom - priča Marko Luis.

Nastavila se priča o uticaju Svetislava Pešića i Dirka Novickog na popularizaciju košarke krajem devedesetih:

- Ja sam igrao u Vurcburgu odakle je Dirk. Čovek je neverovatan. Kao vanzemaljac. Dolazili su da gledaju njegov individualni trening i zaista su mislili da čovek nije sa ove planete. Sa 215cm je radio špagu i iz špage šutirao slobodna bacanja. Kao da se zeza sa nama.

- Igrao sam za kadetsku i juniorsku reprezentaciju. Igrali smo kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Bio sam 'ol-star'. Ušao sam sa 18 godina u Vurcburgu. Tu sam malo igrao, posle u drugoj, trećoj ligi. U jednom trenutku sam igrao i ovde 2003. godine, na godinu i po dana u jednom prvoligaškom timu. Onda sam rešio da ipak krenem da studiram. Reako sam sebi sa 14 godina da hoću da budem 100% u košarci, ne itneresuje me ništa drugo, do 22. godine. Ako u 22. godini nemam neki ugovor koji znam da ima sigurnost za dalje, prekinuću i krenuću u neku školu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading