VELJKOVIĆEVA I LISINAC OBEĆALI: Donećemo sinu dva evropska ZLATA!

Autor: M. S.

Sport

03.09.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odbojkaški par puca od samopouzdanja pred ključne izazove na kontinentalnim šampionatima.

Republika

Foto: Instagram.com/Printscreen

Stefana Veljković i Srećko Lisinac

Voleli bismo da sinu Luki poklonim dve medalje ovog leta, poručili su u razgovoru za Srpski telegraf odbojkaški bračni par Stefana Veljković (31) i Srećko Lisinac (29). Oboje trenutno predstavljaju Srbiju na Evropskom prvenstvu, a naše odbojkašice su već na dobrom putu da to i ostvare jer danas protiv Turske (17.00, RTS 1) igraju polufinale u Beogradskoj areni. S druge strane, muški tim je sinoć startovao na prvenstvu Evrope u Poljskoj protiv Belgije. 

Srednji bloker našeg tima Stefana Veljković, koja se porodila pre samo šest meseci, priznala je da joj je želja da sa sinom da izađe na pobedničko postolje u Areni, kao što je to 2019. godine učinila košarkašica Jelena Bruks. 

NAVIJAČI MOTIV VIŠE 

- Naravno da bih volela da sa sinom Lukom izađem po medalju u Areni, kao što je to uradila Jelena. Daće bog da bude tako. Svesni smo da neće biti lako, ali ostala su dva meča i moramo da budemo koncentrisane. Igramo pred našim navijačima i to je uvek motiv više - objasnila je Stefana. 

Ona je poručila da to što je nedavno postala mama je ne sprečava da se maksimalno bori za svoju zemlju. 

- Tokom prvenstva imam pomoć oko bebe. Tu je žena koja ga čuva i za sad smo dobro uigrane, sve funkcioniše bez greške. Mogu apsolutno da se posvetim timu - istakla je Veljkovićeva. 

Njen suprug Srećko Lisinac priznao je da bi voleo da Stefana i on postanu prvaci Evrope. 

- Bilo bi lepo kada bi naš sin dobio dva zlata na poklon, od Stefane i mene. U principu to je moguće. Devojke odlično napreduju i drago mi je zbog toga. Sada su na dva koraka do najsjajnijeg odličja - kazao je Srećko. 

IMA DANA ZA MEGDANA 

Ove godine i odbojkaši i odbojkašice brane zlato sa Evropskog prvenstva. Naše devojke su slavile 2017. godine u Bakuu i 2019. godine u Ankari, dok su mušakci bili šampioni 2019. godine u Parizu. Lisinac je priznao da je mnogo lakše medalju osvojiti, nego odbraniti. 

- Mi smo tek počeli i videćemo šta i kako. Svakako želimo sto bolji rezultat i da odbranimo trofej. Mada ponekad je lakše osvojiti, nego odbraniti trofej. Ima dosta da se igra. Svakako da su nam Poljaci glavni konkurenti, posebno jer su domaćini i imaju veoma kvalitetan tim, ali videćemo šta će biti - zaključio je Lisinac.   

Republika

Foto: Starsport

Milena Rašić sa saigračima iz reprezentacije Srbije

 

Rašićeva: Turkinje su nezgodne 

Srpska odbojkašica Milena Rašić (30), koja već godinama igra u Istanbulu, istakla je da našim devojkama neće biti lako protiv Turkinja u borbi za finale Evropskog prvenstva. 
- Dobro poznajem reprezentaciju Turske, jer dugo igram tamo. One znaju da budu veoma nezgodne i da zadaju velike probleme. Imale smo jedan dan pauze, što je bilo dovoljno da se spremimo i uigramo, kako bismo odigrale dobar meč i na kraju slavile - kazala je Rašićeva.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading