Evo šta se jede kod NOLETA NA SLAVI!

Autor:

Sport

21.11.2017

06:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srećna slava, domaćine! Novak Đoković obeležiće danas porodičnu slavu Svetog arhangela Mihaila u Beogradu u krugu porodice i najbližih prijatelja. Najbolji srpski teniser nije igrao na završnom turniru sezone u Londonu kao prethodnih godina, pa je uspeo da dođe ranije kući u Beograd, gde će zajedno sa ocem Srđanom zapaliti slavsku sveću, nositi kolač u crkvu i potom dočekati goste.

DOBRO DOŠLI MILI GOSTI: Porodica Đoković

Kako saznajemo, slavska trpeza biće postavljena u restoranu "Novak" na Dorćolu, a na njoj će se naći svega - od pečenja do bezglutenske hrane!

ZNA SE RED

Srpski telegraf, uz pomoć teniskog stručnjaka Radmila Armenulića, otkriva kako Nole slavi.

- To što Đokovići nose kolač u crkvu umesto da im sveštenik dolazi u kuću govori koliko im je slava važna. Još dok sam odlazio kod njih na slavu, dok je Noletov deda Vladimir bio živ, znao se red. Nikad nisu težili glamuru, sve je to bilo skromno, uz obaveznu sveću i bogatu trpezu. Jedino, sigurno znate, nije bilo žita. Neki kažu da se žito ne sprema za Aranđelovdan jer je Sveti arhangel Mihailo živi svetac - opisao je Armenulić svoje impresije sa nekadašnjih slava u porodici Đoković.

RepublikaFoto: instagram.com/djokernole
Biljni meni: Novak Đoković

REŽIMSKA ISHRANA

Što se tiče samog slavskog stola, on na današnji dan u porodici Đoković izgleda ovako:

- Na trpezi Đokovića ima svega. Od predjela preko supe do kolača. Neizostavno je i pečenje za goste jer je reč o mrsnoj slavi, dok od Novaka očekujem da će ostati na onoj svojoj hrani. Ne verujem da će se prepustiti bogatoj trpezi i jesti prasetinu. Ostaće sigurno na bezglutenskoj hrani i svemu onome što smo videli da jede, a što se nekima možda ne dopada - dodao je teniski stručnjak.

Prvi put će Nole u crkvu povesti sina Stefana (3) i ćerkicu Taru (dva i po meseca), koje sa suprugom Jelenom odgaja u duhu pravoslavlja.

Šta jedu gosti kod Đokovića

Šta jede Nole
- predjelo - riba
- supa - pasulj
- pečenje

- bezglutenska

hrana

- kolači - biljni meni
RepublikaFoto: instagram.com/djokernole
Novak Đoković

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading