(VIDEO) Fudbaler iz Gane živeo 74 dana na aerodromu - baš kao i Tom Henks u filmu Terminal

Autor:

Sport

09.06.2020

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rendi Huan Miler je zbog pandemije koronavirusa dva i po meseca proveo na aerodromu u indijskom Mumbaju. Sad mu je povratak osigurao predsednik ganskog fudbalskog saveza.

RepublikaFoto: youtube.com/The Sports Journalist
Rendi MIler

Rendi Huan Miler. Ovaj fudbaler iz Gane sigurno nije slavna ličnost, međutim, postao je poznat zbog jednog bizarnog razloga. Naime, Ganac je 74 dana živeo na aerodromu, baš kao i Tom Henks u filmu Terminal.

Tom u tom filmu glumi čoveka, koji je zaglavio na aerodromu u Njujorku, a jadnom Mileru se takva situacija dogodila u stvarnom životu. Za sve je kriva pandemija koronavirusa.

Miler je na aerodromu u Mumbaju živeo od 21. marta do 3. juna. Krenuo je kući, čekao let za Ganu, a on je bio otkazan zbog pandemije koronavirusa. U Indiju je stigao prošle godine, imao je šestomesečnu radnu dozvolu za igranje fudbala, a kad je ona istekla, hteo je nazad u Ganu. Indija je zatvorila granice i aerodrom, a Miler je ostao zaglavljen.

Nije imao novca, nije mogao da ode i nađe smeštaj u gradu. Zbog toga je bio primoran da bude u vazdušnoj luci. Pomagali su mu radnici i putnici koji su putovali unutar Indije. Od njih je dobijao nešto novca.

- Inspiracija mi je bio Tom Henks i film Terminal - rekao je fudbaler i nastavio:

- Rano sam ustajao, tuširao se i nakon toga šetao vrtom u sklopu aerodroma. Ljudi iz osiguranja davali su mi hranu i nešto novca, ali to se jako brzo trošilo jer je na aerodromu sve skupo. Svaki sam dan imao istu rutinu. Hvala svima što su mi pomogli.

Priča je došla i do predsednika fudbalskog saveza Gane, koji će Mileru organizovati prevoz u domovinu. Sad mu je ganski fudbalski savez platio smeštaj u Indiji, a uskoro će mu platiti i let kući.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading