Oni su uspeli da postanu zvezde iako su ih očevi napustili i zlostavljali

Autor:

Sport

19.03.2020

12:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Primera je mnogo i u sportskom svetu, neki od najpoznatijih sportista sveta postali su to i bez očeve pomoći ili uz istrpljeno nasilje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jelena Dokić

Džejms Rodrigez

Kolumbijski fudbaler nije imao mogućnost da uživa u detinjstvu sa ocem. Suprugu Pilar Rubio i malog Džejmsa ostavio je dok je sinu bilo tri godine. Vratio im se kada je Džejms napunio 15 i tražio oproštaj, ali ostali su razdvojeni.

LeBron Džejms

Najveća košarkaška zvezda današnjice takođe je sama uz majčinu pomoć morala da stvara ono što sve danas ima. Međutim, svom ocu Entoniju, LeBron je zahvalan.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Oče, znaš li jednu stvar? Ne znam ko si i ti ne znaš ko sam ja, ali jedan si od razloga zašto sam ono što sam danas. Da sam imao i majku i oca, sestre, psa i ostale stvari, možda ne bih danas bio ovo. Hvala ti na svemu - napisao je Džejms u jednom pismu.

Šekil O'Nil

U biografiji O'Nila otkriveno je da je Filip Harison tukao svog malog sina Šeka.

- Ne govorim tu o premlaćivanju, ali istina je da ga je tukao. Šek je rekao da ga otac nikada nije udarao bez razloga.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Ne mrzim te - rekla je košarkaška legenda svom ocu, s kojim se pomirio pre dve godine.

Aranča Sančez Vikario

Četvorostruka Gren Slam pobednica i nekad prva igračica sveta u svojoj knjizi je otkrila da u svojoj teniskoj zaradi praktički nije ni uživala. U karijeri je zaradila 45 miliona evra, međutim, gotovo ceo novac kontrolisao je njen otac.

- Ostavio me bez ičega, zadužena sam i imam puno manje od brata koji je zaradio daleko manje od mene. Više ne razgovaram ni sa kim iz porodice.

Andre Agasi

U svojoj autobiografiji "Open" američki teniser otkrio da se drogirao i da je lagao ATP Turu kako ne bi bio kažnjen. Mrzeo je tenis, a sve zbog bolesne ambicije svog nasilnog oca Emanuela koji mu je čak i osiguravao spid.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Moj odnos s ocem dobar je koliko on može biti - rekao je osvajač 8 Gren Slam naslova.

Jelena Dokić

Damir Dokić počeo je da zlostavlja svoju kćerku Jelenu otkako joj je bilo 11. 

- Zapravo, počelo je sve kad sam krenula sa tenisom, ali tada se baš otelo kontroli. Tukao me je svaki dan, udarao u glavu, čak i dok sam ležala na podu. Vid mi se počeo mutiti - rekla je Dokić.

RepublikaFoto: youtube.com/Sports Clips

Uprkos svemu stigla je do četvrtog mesta na svetu, a otac, s kojim se kasnije pomirila, osuđen je na zatvorsku kaznu zbog pretnji i ilegalnog posedovanja oružja.

Dženifer Kaprijati

Stefano Kaprijati priznao je krivicu za probleme koje je imala njegova kćerka Dženifer, kojoj je branio i druženje sa prijateljima i koja je imala problema sa drogama, čak i pljačkanjem prodavnica. Zbog predoziranja je završila i u bolnici, ali svejedno stigla do prvog mesta na svetu i tri Gren Slam naslova. 

Majk Tajson

Dorna Tajson bila je trudna, a Džimi Kirkpatrik odlučio je da se sakrije od odgovornosti. Brigu je o Majku preuzeo Kus D'Amato, ali kad je već svetski teškaški prvak imao 15 godina.

RepublikaFoto: Tanjug

- Nikad nisam saznao šta znači imati oca, ali Kus mi je u tome pomogao. Uvek sam hteo da usrećim svog oca, on je hteo da ima teškaškog prvaka, a to sam hteo i ja.

Lens Armstrong

Lensov biološki otac Edi Gunderson napustio je trogodišnjeg Lensa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Nikad nisam ništa pitao o njemu. Nisam ni hteo da ga priznam kao svog oca - rekao je biciklistički šampion, čiju su karijeru umrljale afere sa dopingom, a prezime je uzeo od svog očuha Terija Armstronga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading