SLOVENAC SRSPKIH KORENA NA UDARU: Dragića napali jer je slavio Božić!

Autor:

Sport

09.01.2019

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mržnja prema pravoslavlju još jednom je potresla region, a u ulozi žrtve našao se slovenački košarkaš Goran Dragić (32), i to jer je slavio Božić! As Majami Hita koji je bio najzaslužniji za to što je Slovenija postala prvak Evrope 2017. godine na Tviteru je sa fanovima podelio fotografiju na kojoj sa sinom lomi pogaču uz prazničnu trpezu.

RepublikaFoto: twitter.com/goran_dragic/printscreen
Goran Dragić sa sinom za Božić

ISPOŠTOVAO OBIČAJE

Iskusni plejmejker samo je ispoštovao tradicionalni običaj i čestitao praznik svim pravoslavnim vernicima uz jednostavnu poruku: "Mir božji, Hristos se rodi". To se nije dopalo navijačima iz Slovenije, koji su osuli rafalnu paljbu po njemu.

Na bezobrazno pitanje "Da li si ti Slovenac?" Goran je odgovorio gospodski i poslao poruku koju bi trebalo da slede svi ljudi dobre volje.

- Ja sam Slovenac pravoslavne vere. Na današnji praznik ti želim mir u duši i radost u srcu - napisao je košarkaš Majamija.

Foto: twitter.com/goran_dragic/printscreen
Komentari na Dragićevu objavu

Međutim, nisu se slovenački navijači zaustavili na tome. Jedan je otišao toliko daleko da ga je nazvao čefurom, što je pogrdan naziv za sve stanovnike Slovenije koji su srpskog, hrvatskog ili bosanskohercegovačkog porekla.

- Hej, Gorane! Ne vidim da si 25. decembra čestitao Božić. Verovatno si zaboravio da napišeš na engleskom. Jednom čefur, uvek čefur. Samo se nadam da Luka neće krenuti tvojim stopama - napisao je navijač, pominjući verovatno Luku Dončića, koji je takođe srpskog porekla i nastupa za Dalas.

Luka Dončić i Goran Dragić

MEŠOVITI BRAK

Goran Dragić je rođen u Ljubljani u mešovitom braku Srbina i Slovenke. Otac mu je poreklom iz Zvornika, a očigledno nije želeo da zaboravi korene i veru kojoj pripada. Prethodnih 10 sezona iskusni plejmejker proveo je u NBA ligi nastupajući za Finiks, Hjuston i Majami, čije boje brani od 2015. godine. Ima tri godine mlađeg brata Zorana, koji se pominjao kao moguće pojačanje Crvene zvezde, ali je završio u redovima Trsta.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading