OGNJENOVIĆ IZ SMEDEREVSKE PALANKE PREKO ZVEZDE OSVOJIO SVET: Perica krenuo iz Goše, pa postao kralj Madrida!

Autor:

Sport

21.11.2018

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Peco, Perice, Zvezdina perjanice", skandirale su "Delije" pre dve decenije fudbalskom virtuozu iz Smederevske Palanke. Perica Ognjenović (41) je driblinzima, asistencijama i golovima uveseljavao navijače Crvene zvezde, čiji je dres sa velikim uspehom nosio od leta 1994. do zime 1999. godine, kada je ušao u svet besmrtnih prelaskom u Real Madrid, najveći klub na svetu.

RepublikaFoto: instagram.com/pericaognjenovic
Perica Ognjenović

Da će imati veliku karijeru, Ognjenović je najavio još kao 16-godišnjak, kada je debitovao za Mladost Gošu iz rodnog grada. Golobradi mladić u sezoni 1993/1994. postigao je devet golova na 28 mečeva, što mu je i donelo transfer na Marakanu. Put ga je zatim vodio preko Madrida, Kajzerslauterna, Dalijena, Dinama iz Kijeva, Anžea, Selangora, Ergotelisa, Kalitee i Jagodine, gde je i završio igračku karijeru 2011. godine.

Ognjenović, koji je započeo i trenersku karijeru, ističe da je i te kako zadovoljan postignutim tokom 18 godina na terenima širom sveta.

- Nisam mnogo igrao u Realu, ali kada se osvrnem, ništa ne bih menjao u karijeri. Bio sam član "kraljevskog kluba" i imam upisan pehar Lige šampiona. Nastupao sam u mnogobrojnim zemljama, upoznao različite kulture. Nosim lepe uspomene sa svih meridijana, ali posebna osećanja gajim prema mojoj Smederevskoj Palanci - rekao je Perica, uzorni suprug i otac dve ćerke.

NAPOMENA: Izneti stavovi nužno ne izražavaju stavove opštine Smederevska Palanka, koja sufinansira projekat

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading