Mali i Ðorđević na maratonu u Atini: Da promovišemo Srbiju!

Autor: Tanjug

Sport

10.11.2018

12:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministri u Vladi Srbije Siniša Mali i Zoran Ðorđević sutra će učestvovati na maratonu u Atini sa željom, kako poručuju da na najbolji način promovišu Srbiju.

RepublikaFoto: Tanjug/Željko Vučković

Mali će posle učešća u polumaratonskim trkama u Beogradu sutra prvi put učestvovati na maratonu.

- Daću sve od sebe i mislim da je to najvažnije. Nikada do sada nisam trčao 42.195 km, ali sam to postavio sebi kao cilj i verujem da ću ga ostvariti. S puno optimizma sutra nastupamo - rekao je Mali.

Ðorđević je već jednom istrčao maraton, još 2006. godine u Beogradu i sada želi ponovo.

- Verujem da ćemo Siniša i ja uspeti da zajedno promovišemo Srbiju i da ćemo prolaskom kroz cilj pokazati da Vlada Srbije sve što zamisli može i da ostvari. Ovaj maraton je za mene veliki izazov i veoma sam uzbuđen zbog trke koja ce se odigrati. Ovaj maraton se trči u čast glasnika koji je pretrčao 42 kilometara kako bi preneo dobru vest o pobedi na bojnom polju nad Persijom, Atine i Plateje. Posebna želja mi je bila da trčim baš na ovom maratonu, ne samo zato što sam na čelu resora koji neguje tradicije i sećanja na borce, vec zato što ce to biti moja unutrašnja pobeda nad samim sobom - jasan je Đorđević.

 

 


Oba ministra čestitali su BGD maratonu dobijanje Svetskog maratonskog Oskara.

- Čestitke BGD maratonu i gospodinu (Dejanu) Nikoliću. To je veliko priznanje za naš grad, našu zemlju. Mislim da niko u regionu nije dobio ovakvo priznanje. To pokazuje koliko je Srbija sportska zemlja, koliko je Beograd prestonica sporta i koliko se mnogo ulaže u sport - rekao je Mali.

Mali se za trku od 42 kilometra spremao mesecima, trčao je na Adi, Košutnjaku, 25. maju. Do sada je učestvovao na tri polumaratonske trke u Beogradu, a na poslednjoj je oborio i svoj lični rekord. Biće za njega ovo veliki izazov, vodiće borbu sa samim sobom, ali siguran je da je spreman.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading