Jagodina dočekuje šampione!

Autor: Republika

Sport

23.10.2018

14:13

U Skupštini grada Jagodine orgnizovan prijem za Aleksandra Konovalova kik boksera Palminih tigrova, osvajača zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj.

Foto: Promo
Doček srpskog kik boksera u Jagodini!

Aleksandra Konovalova, osvajača zlatne medalje u kategoriji do 67 kilograma na Evropskom prvenstvu u kik boksu je primio predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma koji je tom prilikom rekao  da je Konovalov najuspešniji jagodinski takmičar u borilačkim sportovima svih vremena. On je podsetio da je Konovalov koji član kik boks kluba Palmini tigrovi čiji je osnivač Marković, višestruki prvak Srbije, prvak Balkana, tri puta osvajač svetskog kupa, da je dva puta bio juniorski prvak evrope, tri puta seniorski prvak sveta, dva puta evropski i da je prvak sveta  i Evrope u profesionalnoj konkurenciji.

- Konovalov je jedan od najuspešnijih srpskih kik boksera  svih vremena. On je na Svetskom prvenstvu koje održano u Beogradu proglašen u konurenciji od 1200 kik boksera za najboljeg , a tako je bilo i na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj gde je u konkurenciji  od 700 kik boksera ponovo proglašen za najboljeg. Sportisti kao Aleksandar Konovalov treba da budu idol mladim ljudima- rekao je Marković.

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma je čestitao zlatnu medalju i srpskim odbojkašicama.

- Čestitam svetsko zlato i srpskim odbojkašicama, naravno i jagodinki Stefani Veljković koja je prve odbojkaške korake načinila u Jagodini. Organizovaćemo i za nju jedan ovakav prijem- rekao je Marković.

Marković  je pohvalio državne organe Srbije koji su  nagradili uspeh srpskih odbojkašica i rekao da će Jagodinski sportski savez Aleksandru Konovalovu za osvojeno zlato isplatiti milion i po dinara.On je takodje najavio da će grad Jagodina nastaviti da ulaže u sport i napomenuo  da u Jagodini ima najviše sportskih terena po broju stanovnika, kao i da je ženski rukometni klub iz Jagodine prvak države.

Foto: Promo

Za Konovalova je istakao da će se uskoro oprobati i u profesionalnom boksu. Za kik boks klub Palmini tigrovi je rekao da je najupešniji u Evropi i kao primer naveo da su bokseri ovog kluba ove godine 7. jula u Končarevu savladali reprezentaciju Turske koja je  treća ili četvrta svetska sila u kik boksu.

Aleksandar Konovalov se zahvalio svima koji su tokom šampionata Evrope bili uz njega, rekao je da mu osvojeno zlato puno znači, ali je i osvojenu medalju poklonio predsedniku Skupštine grada Jagodine i osnivaču Kik boks kluba Palmini tigrovi Draganu Markoviću Palmi. Najavio je nove pobede i zahvalio se trenerima kako reprezentacije tako i kluba gde trenira.

Prijemu u Skupštinu grada  prisustvovao je i gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović, treneri kik boks kluba Palmini Tigrovi  Slobodan Jocić   i Neboša Jelić. Srpska reprezentacija u kik boksu  je na Evropskom prvenstvu u Slovačkoj osvojila 6 zlatnih, 3 srebrne  i 7 bronzanih medalja.

 

 

Komentari (0)

Loading