BRANKICA MIHAJLOVIĆ DONELA MEDALJU U SRPSKI TELEGRAF: Zalili smo zlato sa TRI LITRA RAKIJE!

Sport

23.10.2018

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa zlatnom medaljom pravo u Srpski telegraf! Odbojkašica Brankica Mihajlović (27) maltene iz aviona, koji je dovezao svetske šampionke iz Japana i koji je dočekan vodenim lukom na Aerodromu "Nikola Tesla", posetila je našu redakciju i iznela prve utiske posle burnih mesec dana u Zemlji izlazećeg sunca, gde je sa saigračicama ispisala istoriju naše odbojke, ali i sporta u Srbiji uopšte!

Foto: Srpski telegraf
Brankica Mihajlović u redakciji "Srpskog telegrafa"

Sa najsimpatičnijom reprezentativkom našli smo se u centru grada, na mestu gde je samo nekoliko sati posle pozdravila desetine hiljada građana Srbije sa balkona Starog dvora. Put do redakcije Srpskog telegrafa od samo 300 metara trajao je gotovo 30 minuta jer nije bilo čoveka koji nije prišao da se pozdravi i fotografiše sa plavokosom lepoticom koja u rukama ima dinamit - nanizala je čak 170 poena u Japanu! Saletali su je i turisti, dok su joj Beograđani mahali iz autobusa i svirali iz kola. Kada smo konačno stigli do naše sportske redakcije, Brankica je nazdravila sa generalnim direktorom našeg lista Ljubomirom Dabovićem. Njemu je juče bio rođendan, Brankica je osvojila zlato, a danas je i 800. jubilarni broj Srpskog telegrafa. Dakle, tri u jedan, što se tiče lepih stvari, pa smo tako i proslavili!

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Brankica Mihajlović u sportskoj redakciji "Srpskog telegrafa"

- Uf, dobra vam je rakija, jaka - kao iz topa će Brankica, a onda uz osmeh otkriva:

- Možda niste znali, ali tradicija je da ja iz mog rodnog Brčkog nosim domaću rakiju šljivovicu na sva takmičenja sa reprezentacijom. Ponesem tri litra, čuvam, pa kad osvojimo medalju - nazdravimo!

*Čini se da si ti zadužena i za muziku?

- Ima nas više koji puštamo muziku, a ja volim starije narodne domaće pesme. Anu Bekutu, na primer, a slušale smo i Marinka Rokvića.

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Brankica sa direktorom "Srpskog telegrafa" Dabovićem

*Gde nastavljate slavlje?

- Malo smo izašle u Beogradu, tradicija je i to, ha-ha! Idem sutra u Brčko da proslavim sa najbližima, a već u nedelju se vraćam u Japan i klupskim obavezama u JT Marvelus.

*Da li te u Brčkom ili Japanu čeka i dečko, možda?

- Nemam ga, trenutno!

*Sigurno pršte ponude, pogotovo otkad si postala svetska šampionka?

- Neka pršte do sutra, sada ja neću!

RepublikaFoto: Srpski telegraf
Brankica Mihajlović

*Šta je naredni cilj posle evropskog i svetskog trona?

- Pa s obzirom na to da smo osvojile gotovo sve - ostaje još olimpijsko zlato!

Srećno, Brankice, pa da i u Tokiju zalijete prvo mesto šljivovicom iz Brčkog!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading