Patriota do koske!

Sport

22.10.2018

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Blago kakvo ima srpska odbojka, mnoge veće svetske sile mogu samo da sanjaju! Najbolju odbojkašicu sveta Tijanu Bošković (21) upravo zbog toga su Turci i pokušali da kupe, ali su ona i njena porodica bila kratki i jasni i rekli: "Ne!"

RepublikaFoto: FIVB
Ljupko Bošković i Tijana Bošković!

- Naš odgovor je bio da ne dolazi u obzir da Tijana igra za Tursku. Oni su bili korektni, galantni, nudili avione i kamione, ali nijednog momenta nismo imali dilemu da li treba ili ne da uzme njihovo državljanstvo. Oni su nju primetili odavno na Balkanijadi, dok je još igrala za Bosnu i Hercegovinu - počinje priču za Srpski telegraf Ljupko Bošković.

Ovakav odgovor turskim milijarderima i ne čudi, kao ni to koliko Tijana voli i gine za Srbiju jer je njen otac, kako nam je potvrdio, bio podoficir Hercegovačkog korpusa Vojske Republike Srbije.

- Ona je na mene tako emotivna i patriota, isti smo. Mnogo sam plakao kada je osvojila zlato. Danas sam mamuran, slavili smo preko svake mere. Mi Srbi smo takvi, preterujemo u svemu... I kada treba da se slavi i kada treba da se kudi - nastavlja Ljupko i otkriva:

RepublikaFoto: FIVB

- Turci bi do danas podigli spomenik Tijani, ali ne mogu da kažem, i Srbija je bila korektna. Aleksandar Boričić, tadašnji predsednik Odbojkaškog saveza, rekao je dok je Tijana još igrala za BiH da se sve uradi da se ona dovede u Srbiju. Razne su tu zavrzlame bile, ali je savez sredio sve što je bilo potrebno.

Medalja za čitav srpski narod

U Bileći, domu najbolje odbojkašice sveta Tijane, skupile su se i komšije da gledaju finale, a otac Ljupko nije mogao da zadrži suze kada je sve bilo gotovo.

- Nisam mogao da se suzdržim, emocije su učinile svoje. Ponosan sam mnogo na svoju ćerku. Zlatna medalja znači mnogo i za Srbiju i za Republiku Srpsku, ali i za Bosnu i Hercegovinu. Za ceo srpski narod - rekao je Ljupko.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading