Srpski ragbisti bolji od Španije, ali bez plasmana na SP

Autor:

Sport

21.10.2018

11:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U trećem odlučujućem kolu B Prvenstva Evrope u ragbiju 13 za seniore, Srbija je danas na stadionu NSC Makiš u Beogradu pobedila Španiju sa 24-20 (14-14). Ova pobeda je u stvari jedan od najvećih poraza Srpskog ragbija 13, u proteklih 17 godina. Pored pobede, Srbija je ostala treća u grupi, i nije obezbedila prolaz u poslednju rundu kvalifikacija za Svetsko Prvenstvo 2021 godine, jer joj je zbog prošlonedeljnog poraza u Moskvi, trebala pobeda od najmanje 14 poena razlike.

RepublikaFoto: ragbiliga.rs
Ragbi 13 reprezentacija Srbije

Srbija je odlično otvorila utakicu i već u 4 minutu posle odlične akcije preko Stevana Stevanovića došla u vodstvo od 4-0. Na žalost domaćih navijača Vojislav Dedić nije uspeo da uveća ovo vodstvo posle dodatnog šuta na gol. Gosti su uzvratili četiri minuta kasnije kada je Rafael Garsija iz kazne najpre smanjio vodstvo Srbije na 4-2, a zatim i nakon dva minuta najpre esejem Franka, a zatim i golom Garsije potpuno preokrenuli rezultat na 4-8. Priliku da dodatno uveća prednost svog tima, Garsija je propustio u 23 minutu, kada je promašio kazneni udarac. Kazna je stigla u 27 minutu, kada je Vladimir Milutinović postigao drugi esej za Srbiju, i ponovo vratio nadu domaćinu.

Vojislav Dedić je ovaj put precizan i Srbija po drugi put na utakmici vodi, i to sa 10-8. Na žalost vodstvo nije dugo potrajalo, jer su Španci, već u 30 minutu postigli svoj drugi esej, a strelac je bio Raul Simo. Garsija je ponovo nepogrešiv pa gosti vode sa 10-14. Srbija ipak do kraja poluvremena preko Miloša Zogovića uspeva da poravna rezultat, a Dedić je ponovo neprecizan u šutu, pa se na poluvreme odlazi rezultatom 14-14.

RepublikaFoto: ragbiliga.rs
Ragbi 13 reprezentacija Srbije

U drugom poluvremenu Srbija je krenula još agresivnije, što se isplatilo u 50 minutu, kada je Džonatan Kres uspeo da prvi poklopi jednu visoko šutnutu loptu u protivnički eseej prostor i ponovo dovede “Orlove” u vodstvo, koje je Dedić uvećao na 20-14.

Srbija je u tim trenutcima bila u naletu, ali na žalost u 57 minutu utakmica je prekinula zbog toga da bi se ukazala lekarska pomoć igraču gostiju Ivanu Ordazu. Intervencija je potrajala punih 10 minuta a na kraju sve se dobro završilo zahvaljujući pravovremenoj intervenciji lekarskog tima na čelu sa Nikolom Topalovićem. Ipak, Ordaz je za svaki slučaj prebačen u Urgentni centar. Ovaj prekid poremetio je obe ekipe, a posebno reprezentaciju Srbije kojoj je trebalo desetak minuta da ponovo uđe u onaj ritam koji je imala pre prekida. Kada je u 70 minutu Brendon Janjić konačno probio odbranu gostiju i postigao peti esej za Srbiju činilo se da Špancima nema spasa. Ipak, osmeh na lice vratio im je još jedan promašaj Vojislava Dedića, ali je Srbiju sada samo 4 poena delilo od nastavka sna o prvom učešću na Svetskom Prvenstvu. 24-14.

RepublikaFoto: ragbiliga.rs
Ragbi 13 reprezentacija Srbije

Imali su “Orlovi” još 10 minuta da postignu još jedan esej i da dođu do potrebne razlike, ali nervozna igra sa puno grešaka, nepotrebnih kazni i propuštenih prilika nije donela one silovite nalete. Španci su vešto spustili tempo utakmice, a zatim prebacili igru na našu polovinu. Kako je vreme prolazilo, reprezentativci Srbije su postajali sve nervozniji, što je na kraju rezultiralo i greškama koje su gosti umeli da kazne i u 78 minutu esejem Antonio Delgada i golom Garsije dođu na samo četiri poena razlike, što je bio i konačan rezultat utakmice.

 

 

Naš reprezentativac Miloš Aleksić bio je razočaran posle meča i povrede koju je zadobio u 15. minutu utakmice zbog koje nije mogao da nastavi susret. Mladi Beograđanin koji nastupa za Dorćol debitovao je za seniorsku reprezentaciju upravo na gostovanju u Rusiji. Ipak, veliko nacionalno takmičenje će morati da sačeka. On je govorio za "Republiku" o utiscima sa meča, odnosno koliko mu znači kada istrči na teren u dresu nacionalnog tima.

- Ovo je bila utakmica od velikog značaja za nas. Loše smo odigrali u Rusiji pa smo bili u situaciji da jurimo 14 poena razlike protiv Španaca. Borili smo se koliko smo mogli, žao mi je što nisam mogao da pomognem saigračima zbog povrede  u prvom poluvremenu. Drago mi je što igram sa ovim momcima od kojih mogu puno da naučim, vidi se da smo svi zajedno željni velikih uspeha. Trudićemo se, borićemo se. Verujem da će plasman na neko veliko takmičenje doći vrlo brzo - rekao je za naš portal 21-godišnji Aleksić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading