GRBIĆ: Žao mi je što se ponavljam, ali je protivnik zaslužio pobedu!

Autor:

Sport

30.09.2018

20:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor naše odbojkaške reprezentacije Nikola Grbić bio je iskren nakon meča za treće mesto na Svetskom prvenstvu. Džentlmenski je priznao poraz.

RepublikaFoto: Public/Srđan Stevanović
Nikola Grbić

- Detalji su odlučili, pogotovo u trećem setu. Bili smo konstantno u rezultatskom zaostatku. Uspeli smo pred kraj seta da ih stignemo, čak smo imali kontru koju nismo uspeli da rešimo. Stvari bi se drugačije odvijale da smo poveli 2:1 u setovima. Nažalost, to je loše uticalo na nas, videlo se sa strane da je gubutak trećeg seta bio suvuše težak - rekao je Grbić.

Selektor smatra da su Amerikanci zaslužili pobedu, ali da mu je krivo što "u poslednje vreme često mora da prizna da su protivnici bili bolji".

- Apsolutno su Amerikanci zaslužili pobedu. Žao mi je što stalno pričam da su naši protivnici zaslužili da pobede. Međutim, ne mogu da pobegnem od činjenice da smo izgubili od Poljske koja je bila bolja, od Brazila koji je bolji od nas i takođe smo danas izgubili od boljeg. U odlučujućim momentima nismo imali hladnoću, kao ni sreće. Falilo je malo hrabrosti za taj treći set - izjavio je selektor "orlova i dodao:

RepublikaFoto: Public/Srđan Stevanović
Odbojkaši Srbije

- Kad podvučem crtu mislim da je četvrto mesto na svetu svojevrstan uspeh. Ostavili smo iza sebe ekipe kao što su Rusija, Italija i Francuska koju nismo pobedili osam godina. Nažalost nismo završili takmičenje sa medaljom. Smatram da su momci svojim zalaganjem i borbom to zaslužili, ali nažalost nije se desilo - zaključio je Grbić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading