HAMILTON: Botas je džentlmen, zaslužio je pobedu!

Autor:

Sport

30.09.2018

21:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozač Mercedesa Luis Hamilton počastvovan je postupkom njegovog klupskog kolege Valterija Botasa koji ga je propustio da pobedi na trci u Sočiju i tako se približi tronu ove sezone u Formuli 1.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luis Hamilton

Posle trke u Rusiji i sam Hamilton je priznao da pobeda nije došla na spektakularan način.

- Ovo je u stvari bio veoma težak dan, Valteri je odradio fantastičan posao, a bio je pravi džentlmen jer me je propustio. On se sada ne takmiči za naslov šampiona, a ovo je za tim bio odličan vikend. Ekipa je uradila sjajan posao da ostvari prednost nad Ferarijem i da ima prvo i drugo mesto. Znam koliko je ovo bilo teško za Valterija, on je zaslužio pobedu - rekao je Hamilton.

Pet trka pre kraja šampionata Hamilton ima 40 bodova više od Fetela u generalnom plasmanu, dok Mercedes vodi i u nadmetanju konstruktora nad Ferarijem (452 - 415). 

- Pokušavamo da osvojimo obe šampionske titule, a mislim da je danas ovo bilo timsko dostignuće. Iako nije delovalo spektakularno, znam da će u narednim trkama on biti opet odličan - dodao je Hamilton o kolegi. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading