Srpkinje uzleću u grupi a potom let do odličja na SP

Autor: Republika

Sport

27.09.2018

17:56

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da je ekipa spremna za prvu utakmicu na Svetskom prvenstvu protiv Dominikanske Republike i da očekuje da će forma rasti kako takmičenje bude odmicalo.

twitter.com/ossrb
Odbojkašice Srbije

- Mislim da smo spremni, psihički pre svega za utakmicu, jer mnogo naših igračica dugo igra ova velika takmičenja i znaju kako treba da se ponašaju i na koji način da uđu u meč. Ne bojim se kako ćemo da odigramo utakmicu, uz normalnu, pametnu igru, bez ikakvog potcenivanja, trebalo bi da dobijemo utakmicu i da krenemo uzlaznom putanjom u nastavak Svetskog prvenstva - rekao je Terzić, preneo je Odbojkaški savez.

Svetsko prvenstvo za odbojkašice održaće se od 29. septembra do 20. oktobra u Japanu.


Srbija će igrati u Grupi D u Hamamacuu sa Brazilom, Dominikanskom Republikom, Portorikom, Kazahstanom i Kenijom.

Prvu utakmicu na turniru Srbija igra u subotu od 9.10 protiv Dominikanske Republike.

cev.lu
Odbojkašice Srbije

Govoreći o protivniku, Terzić je rekao da je Dominikanska Republika ekipa koja može da pomrsi račune, da ima izuzetno kvalitetne napadače i servere. Naveo je da njegovu ekipu očekuje težak zadatak, ako protivnik bude uspeo da odigra bez preteranog broja grešaka.

- Teško je reći koliko smo spremni, jer takav je plan bio, da ne igramo previše utakmica, već više da se posvetimo treningu i nekim stvarima koje bi trebalo da popravimo, a da kroz grupnu fazu dolazimo do forme, prave koja će nam biti potrebna da bismo drugu fazu odigrali kako treba, a i ono što sledi, nadam se posle te druge faze. Prva utakmica je veoma važna, Dominikanska Republika je ekipa koja je po rejtingu i kvalitetu nešto slabija od nas. To je ekipa koja na svakom takmičenju odigra neku utakmicu na visokom nivou, a nadam se da to neće biti prva - rekao je on.


Reprezentativka Srbije Milena Rašić rekla je da uzbudjenje raste iz dana u dan, pošto se primakao početak takmičenja.

- Sve smo spremne i zdrave, željno iščekujemo prvu utakmicu protiv Dominikanske Republike. Poznajemo se dobro, u više navrata smo igrali. To će biti utakmica u kojoj će nam trebati dobar servis, a zatim blok i odbrana. Favoriti smo, ali ne treba nikoga potceniti, već od samog početka na pravi način ući u utakmicu - navela je Rašić.

ossrb.org
Zoran Terzić sa stručnim štabom

 

Komentari (0)

Loading