Srpkinje uzleću u grupi a potom let do odličja na SP

Autor:

Sport

27.09.2018

15:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je da je ekipa spremna za prvu utakmicu na Svetskom prvenstvu protiv Dominikanske Republike i da očekuje da će forma rasti kako takmičenje bude odmicalo.

RepublikaFoto: twitter.com/ossrb
Odbojkašice Srbije

- Mislim da smo spremni, psihički pre svega za utakmicu, jer mnogo naših igračica dugo igra ova velika takmičenja i znaju kako treba da se ponašaju i na koji način da uđu u meč. Ne bojim se kako ćemo da odigramo utakmicu, uz normalnu, pametnu igru, bez ikakvog potcenivanja, trebalo bi da dobijemo utakmicu i da krenemo uzlaznom putanjom u nastavak Svetskog prvenstva - rekao je Terzić, preneo je Odbojkaški savez.

Svetsko prvenstvo za odbojkašice održaće se od 29. septembra do 20. oktobra u Japanu.


Srbija će igrati u Grupi D u Hamamacuu sa Brazilom, Dominikanskom Republikom, Portorikom, Kazahstanom i Kenijom.

Prvu utakmicu na turniru Srbija igra u subotu od 9.10 protiv Dominikanske Republike.

RepublikaFoto: cev.lu
Odbojkašice Srbije

Govoreći o protivniku, Terzić je rekao da je Dominikanska Republika ekipa koja može da pomrsi račune, da ima izuzetno kvalitetne napadače i servere. Naveo je da njegovu ekipu očekuje težak zadatak, ako protivnik bude uspeo da odigra bez preteranog broja grešaka.

- Teško je reći koliko smo spremni, jer takav je plan bio, da ne igramo previše utakmica, već više da se posvetimo treningu i nekim stvarima koje bi trebalo da popravimo, a da kroz grupnu fazu dolazimo do forme, prave koja će nam biti potrebna da bismo drugu fazu odigrali kako treba, a i ono što sledi, nadam se posle te druge faze. Prva utakmica je veoma važna, Dominikanska Republika je ekipa koja je po rejtingu i kvalitetu nešto slabija od nas. To je ekipa koja na svakom takmičenju odigra neku utakmicu na visokom nivou, a nadam se da to neće biti prva - rekao je on.


Reprezentativka Srbije Milena Rašić rekla je da uzbudjenje raste iz dana u dan, pošto se primakao početak takmičenja.

- Sve smo spremne i zdrave, željno iščekujemo prvu utakmicu protiv Dominikanske Republike. Poznajemo se dobro, u više navrata smo igrali. To će biti utakmica u kojoj će nam trebati dobar servis, a zatim blok i odbrana. Favoriti smo, ali ne treba nikoga potceniti, već od samog početka na pravi način ući u utakmicu - navela je Rašić.

RepublikaFoto: ossrb.org
Zoran Terzić sa stručnim štabom

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading