U ponedeljak žreb: Kalkulacije na koga bi odbojkaši mogli

Autor: Republika

Sport

23.09.2018

17:57

Naša najbolja odbojkaška selekcija je uspela da dostigne treću fazu Svetskog prvenstva u odbojci, trenutno smo prvi u grupi H gde su još Poljska, Francuska i Argentina.

volleyball.world
Odbojkaši Srbije

Poslednjim utakmicam, koje su večeras na programu, zatvoriće se drugi krug, a šest najboljih selekcija će u treći (svaka prvoplasirana u četiri grupe i dve najbolje drugoplasirane reprezentacije).


Treći krug se sastoji iz dve grupe po tri tima, a dva najbolja idu u polufinale. Ponovo će se prenositi bodovi iz celokupnog takmičenja.

Ukoliko budemo prvi (potrebna pobeda nad Poljskom večeras), onda ćemo biti u grupi sa pobednikom grupe E ili pobednikom grupe F, i jednim od dva najbolja drugoplasirana tima.

Dakle, Italija ili Brazil su sigurni protivnici naše selekcije, imajući u vidu da su i jedni i drugi obezbedili prvo mesto u svojoj grupi.

Poljska i Rusija imaju najveće šanse da budu najbolje drugoplasirane, a postoji mogućnost i da mi budemo drugoplasirani ukoliko večeras budemo poraženi od Poljaka.

Dakle, ono što je sigurno, jeste da ukoliko budemo prvi, ne možemo na Sjedinjene Američke Države koje su obezbedile prvo mesto u grupi G.


Žreb je  u ponedeljak od 11 časova, a održaće se u Torinu.

Komentari (0)

Loading