PROMOCIJA: Peruničić zvanično selektor rukometaša Srbije!

Autor:

Sport

19.09.2018

11:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao što je "Srpski telegraf" preneo ekskluzivan intervjuu sa Nenadom Peruničićem u kom je on govorio o imanovanju na mesto selektora, ove srede sve je dobilo zvaničnu potvrdu, te je proslavljeni as postavljen na mesto selektora Srbije.

RepublikaFoto: Starsport
Nenad Peruničić

- Osećaj ogromnog zadovoljstva, ponosa, časti, ogroman izazov i velika odgovornost je mesto selektora. Nisam se nikad plašio izazova, videćemo učinak svega što želim da uradim, daću svoj maksimum kao što sam radio i kao igrač. Srpskom rukometu jeste teško već duže vreme, ali ja ću preuzeti odgovornost sa velikim zadovoljstvom, znam da ću biti svoj i živeti za reprezentaciju, zadovoljstvo je tu i sva pozitivna osećanja. Izazovi me nikad nisu plašili, uvek sam težio ka još većem. Nisam tremaroš, ali sada je imam. To je nešto o čemu svaki trener koji želi ozbiljnu karijeru mašta. Najveća moguća čast za mene. Ogroman je ovo izazov koji prihvatam punog srca. Neću tražiti opravdanja i alibije, poginuću za svoje ciljeve. Prihvariću sve šta bude na sportski i ljudski i način - kaže Peruničić, a potom dodaje:

- Momci su izneli treret kvalifikacija za predstojeće SP u teškom trenutku, pre svega na ljudskom planu posle svega što se dešavalo na EP u Hrvatskoj. , pokazali su srčanost, a to je ono što najviše želim da budem i ja i oni, sve što smo mi kao narod malo izgubili, a to je borba do samog kraja.

Kad izađeš na teren protiv jakog protivnika njegov uspeh su tvoja snaga i želja naspram njegove i nema šta da se izgubi. Moj moto je da uradimo sve da ne žalimo sutra. Na najčestiji mogući način da se boriš za svoju zemlju. očekujem kritike, to se podrazumeva. Uvek sam imao utisak da smo ostali nedorečeni, igru sam najmanje komentarisao i pre, reprezentacija je jedna stvar gde treba da radiš čisto i ljudski kad dođeš iz velikog kluba. Reprezetancija ne može da se meri sa igranjem u klubovima. Ljudski odnosi i druženje to je što ima u repezetancija. Moja generacija je izlazila ratnički na teren, raspoložena, iako smo uvek bili slabiji od svetskih šampiona. I protivnici su znali da kad igraju protiv srbije imaju fajtera za protivnika - kaže novi selektor rukometaša Srbije.
RepublikaFoto: Starsport
Rukometaši Srbije

Nakon toga okrenuo se i na sastavljanje novog spiska reprezentativaca, odnosno ko će isti činiti u narednom periodu.

- Neću po svaku cenu vraćati najiskusnije, sa velikim imenom i prezimenom. uvek su mi snaga bili mladi igrači. Možda imaju 25, 26 godina, ali imaju iskustva u klubovima i mogu da iznose teret - završio je Peruničić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading