VATERPOLISTI NAKON BRONZE: Možemo mnogo više!

Autor:

Sport

16.09.2018

15:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naša vaterpolo reprezentacija osvojila je bronzanu medalju na Svestkom kupu u Berlinu nakon što je bila bolja od Nemačke sa 15:9 (6:2, 3:2, 3:2, 3:3). Iako je finale izmaklo, selektor Dejan Savić i igrači bili su zadovoljni.

Dejan Savić

Ako se uzme u obzir da je naša selekcija otputovala u Berlin u podmađenom sastavu, bronzano odličje je svakako odličan uspeh. Selektor kaže da treba misliti na budućnost reprezentacije.

-  Najvažnije je da ova ekipa ima budućnost. Iza nas je leto sa tri osvojene medalje i taj kontinuitet je važan - bio je kratak Savić.

Najbolji strelac turnira Gavrli Subotić sa 17 golova bio je jasan.

- Siguran sam da ovaj tim ima veliki potencijal. Vreme je na našoj strani i jedva čekam da ponovo dobijemo šansu - naveo je Subotić.

Viktor Rašović je rekao da su reprezentativci izvukli pouke iz poraza, ali i da je zadovoljan učinjenim.

RepublikaFoto: Starsport
Vaterpolisti Srbije

- Žao mi je zbog poraza u polufinalu. Izvukli smo pouke i zasluženo savladali Nemačku. Medalja je medalja i moram da kažem da je pravo zadovoljstvo bilo igrati sa ovim momcima.

Na njegove reči nadovezao se i golman reprezentacije Srbije, Dimitrije Rističević.

- Trebalo je naći snage posle poraza u polufinalu. Ipak, kada je počela utakmica videli smo da sve zavisi od nas. Odigrali smo dobru odbranu i problema nije bilo - smatra Rističević.

Lazar Dobožanov je dodao da ovo nije maksimum ove selekcije.

RepublikaFoto: Starsport
Vaterpolisti Srbije

- Medalja je medalja, imamo potencijal, ali mislim da vredimo i da možemo mnogo više - reči su Dobožanova.

Ognjen Stojanović slično razmišlja:

- Imali smo najviši cilj. Na kraju medalja je medalja. Verujem da možemo da budemo još kvalitetniji i da ćemo svaku narednu priliku znati da iskoristimo - zaključio je Stojanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading