HAMILTON NAKON PRVOG MESTA: Nemam pojma kako sam stigao pre ostalih!

Autor:

Sport

15.09.2018

21:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vozač Marcedesa Luis Hamilton prvi je stigao na cilj u kvalifikacijama za Veliku nagradu Singapura te će u nedelju startovati trku ispred konkurencije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luis Hamilton

Britanac je u poslednjem krugu odvozio neverovatno i ostavio iza sebe rivale Marksa Ferstapena i Sebastijana Fetela. Hamiltonu je ovo 79. pol pozicija u karijeri.

- Bile su ovo teške kvalifikacije. Ali, taj krug je bio magičan. Iskreno ne znam odakle sam ga izvukao. Mislio sam da ne postoji način da nađem pola sekunde. Na poslednjem treningu se sve svodilo da sklapanje savršene slagalice, a 99,9 odsto vremena se to ne dešava. Ali, tokom tog kruga, nigde nisam pogrešio, bolid je samo bio ispod mene i uspeo sam da izvučem maksimum u svakoj krivini. Ne mogu da se setim ijedne u kojoj sam mislio da mogu više. U drugom krugu sam pokušao da izvučem malo više, da kočim pola metra kasnije, ali je bilo previše, bolid to nije mogao da izvuče. Osećam da sam izvukao sve što je bilo moguće u prvom krugu - istakao je Hamilton.

Velika nagrada Singapura startuje u nedelju u 14.10 i možete da je pratite u direktnom prenosu na Sport Klubu 1. Pred poslednjih sedam trka sezone Britanac ima 30 bodova više od Fetela u borbi za titulu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading