U ponedeljak prosipamo vodu za odbojkašima: Svetsko prvenstvo samo što nije počelo

Autor: Republika

Sport

09.09.2018

12:21

U ponedeljak, 10. septembra, ekspedicija sa reprezentacijom Srbije putuje na 19. Svetsko prvenstvo u odbojci koje će se održati u Italiji i Bugarskoj.

ossrb.org
Odbojkaši Srbije

Prvi meč u C grupi XIX SP 2018. u Bariju će naš tim odigrati protiv SAD, u sredu, 12. septembra od 20.30 časova.

Srbija će drugi meč odigrati u četvrtak, 13. septembra od 20.30 časova protiv Kameruna. Nakon slobodnog dana, Srbija će u subotu, 15. septembra igrati protiv Tunisa od 17.00 časova, a u nedelju, 16. septembra protviv Australije od 20.30 časova. Posle drugog slobodnog dana (ponedeljak), Srbija će poslednji meč u Bariju odigrati u utorak, 18. sepembra od 20.30 časova protiv Rusije.

Plasman u II fazu izboriće 4 selekcije.

Za razilku od prethodnih SP, u Italiji i Bugarskoj će od velike važnosti biti ishodi svih 5 mečeva prve faze, jer se svi osvojeni bodovi iz takmičenja po grupama prenose u II fazu takmičenja.

Igrači: 
TEHNIČARI:  NIKOLA JOVOVIĆ (ZIRATBANK ANKARA, TURSKA) I IVAN KOSTIĆ (VOJVODINA NS SEME, NOVI SAD).
KOREKTORI:  ALEKSANDAR ATANASIJEVIĆ (PERUĐA, ITALIJA) I DRAŽEN LUBURIĆ (HALKBANK ANKARA, TURSKA).
LIBERI:  NIKOLA ROSIĆ (KRAJOVA, RUMUNIJA) I NEVEN MAJSTOROVIĆ (KRAJOVA, RUMUNIJA).
BLOKERI:  MARKO PODRAŠČANIN (PERUĐA, ITALIJA), SREĆKO LISINAC (TRENTINO, ITALIJA), PETAR KRSMANOVIĆ (GAZPROM JUGRA SURGUT, RUSIJA) I ALEKSANDAR OKOLIĆ (PAOK SOLUN, GRČKA).
PRIMAČI:  NEMANJA PETRIĆ (BELOGORJE BELGOROD, RUSIJA), UROŠ KOVAČEVIĆ (TRENTINO, ITALIJA), MARKO IVOVIĆ (LOKOMOTIVA NOVOSIBIRSK, RUSIJA) I MILAN KATIĆ (BELHATOV, POLJSKA)

Komentari (0)

Loading