Kajakaši Srbije: Zadovoljni smo, ali bilo je povlašćenih

Autor:

Sport

25.08.2018

07:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tomićević i Zorić su u disciplini dvosed 1.000 metara osvojili bronzu rezultatom 3:17,407 minuta i nastavili niz odličja sa najvećih takmičenja.

RepublikaFoto: instagram.com/milenkozoric
Kajakaši Srbije

Zlatnu medalju osvojila je posada Nemačke (3:15,797), a srebrnu kajakaši Španije (3:16,617).

- Veoma teška trka u uslovima koji su daleko od idealnih. Nekoliko staza je bilo povlašćeno s obzirom da su bile u zavetrini. To se najbolje vidi po konačnom plasmanu. Zadovoljni smo bronzom, pre svega jer smo nastavili niz osvajanja medalja na velikim takmičenjima. Dva zlata i bronza, uz najbolje vreme svih vremena u ovoj disciplini sezonu čini više nego uspešnom - rekao je Zorić, saopštio je Kajakaški savez.

Tomićević je rekao da je trka bila sporija.


- Nismo se obazirali na ostale posade koje su nam u prvom delu trke odmakle. Čuvali smo snagu, dobro je rasporedili. Znali smo da će u finišu da se rešava pitanje medalja. Pokazalo se još jednom da nema sigurnih medalja. Sada su Nemci odskočili, Španci i mi smo ih ispratili, tu su bili i Australijanci - dodao je on.

U jednosedu na 1.000 metara Marija Dostanić je zauzela 15. mesto u ukupnom plasmanu, pošto je u B finalu bila šesta rezultatom 4:19,365.

Bojan Zdelar је u polufinalnoj grupi discipline kajak jednosed na 500 metara bio sedmi, a trku je završio rezultatom 1:46,658.

Zdelar, po godinama još junior, je debitovao na seniorskom Svetskom prvenstvu.
Parakajakaš Vuk Radovanović završio je Svetsko prvenstvo na devetom mestu, rezultatom 48,520 sekundi. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading