LOGIČNO - Mlađi Šumaher se ugleda na oca

Autor:

Sport

23.08.2018

17:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mik Šumaher (19), sin slavnog Mihaela Šumahera, vozač je u Formuli 3 i i kaže da je otac mnogo uticao na njega.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mik Šumaher

Bavio sam se različitim sportovima, ali nikada nije bilo tog osećaja da to želim da radim i budućnosti, ali oduvek je postojao osećaj da želim da se trkam. Brzina, borba i cilj da se bude najbolji“, rekao je mlađi Šumaher.

Mihael Šumaher krajem 2013. godine imao je skijašku nesreću i šest meseci je proveo u komi, a informacije o njegovom stanju retko dolaze do javnosti.

- Imao je ogroman uticaj na mene. On je moj uzor, trudim se da idem njegovim koracima i da vidim šta bih od toga mogao da iskoristim za sebe. Njegova uticaj na to kako ja sada vozim zaista je veliki. Srećan sam zbog toga.

Godine 2017. Mik je vozio isti bolid u kojem je njegov otac osvojio prvu od svojih sedam titula u Formuli 1.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mik Šumaher

- To je bilo emotivno za sve nas, videti taj bolid iz 1994. godine posle toliko vremena. Šteta je samo što je kratko trajalo, voleo bih bar da sam ‘obrnuo‘ nekoliko krugova, ali možemo da kažemo da su taj bolid vozile dve generacije.

Za razliku od oca, Mik nije toliko popularan i prepoznatljiv.

- Srećan sam zbog toga, mogu da odem u grad i niko me ne prepoznaje, mislim da smo odradili dobar posao da privatno ostane privatno - zaključio je Mik Šumaher.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mik Šumaher

Legendarni Nemac je najtrofejniji vozač u istoriji Formule 1. Osvojio je sedam titula – dve sa Benetonom, 1994. i 1995. godine, i pet sa Ferarijem, od 2000. do 2004. godine. Upisao je 91 pobedu, ukupno 155 podijuma, 68 pol pozicija i 77 najbrža kruga.

Tokom bogate karijere vozio je za Džordan, Beneton, Ferari i Mercedes, čije je boje branio pošto se vratio u Formulu 1 posle povlačenja 2009. godine, ali nije uspeo da se vrati na nivo na kojem je tokom svojih najboljih dana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading