Dragosavljević dobio krila pred pohod na nova odličja

Autor:

Sport

22.08.2018

19:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kajakaški šampion Marko Dragosavljević dobio je velika krila pred Svetsko prvenstvo u Portugaliji - postao je Red Bull sportista i najavio pohod na nova odličja!

RepublikaFoto: Luka Banda
Marko Dragosavljević

Time je ovaj trofejni sport dobio je veliku podršku na ovaj način, i to u 23-godišnjem momku iz Bačke Palanke koji iza sebe već ima 6 zlata, 5 srebra i bronzu sa velikih takmičenja (Evropsko prvenstvo, Mediteranske igre, U23 Svetsko i Evropsko prvenstvo, Evropsko prvenstvo za juniore).

Boje Srbije braniće u disciplini K-1 200, i to uz novu dozu energije, motivacije i samopouzdanja zbog početka velike saradnje.

- Sve ovo mi mnogo znači jer je davnašnja želja, veliki je ovo korak u mojoj karijeri, najveći van samih rezultata. Mnogo više mi je dalo motivacije za dalje, osećam da imam veću podršku i  da se moj rad prati. Testiranja Red Bulla u Austriji su mi novo iskustvo, toliko je sve precizno i imao sam uvid u fizičku spremu i mogućnosti napredovanja do najsitnijih detalja. Zabeležio sam skok po mnogim parametrima - kaže Dragosavljević, koji se sa posebnim emocijama seća Portugalije, jer je tamo poslednji put osvojio svetsko zlato 2015. kao mlađi senior. 

RepublikaFoto: Luka Banda
Marko Dragosavljević

Vraća se na mesto uspeha, a dugoročni planovi obuhvataju juriš na Olimpijske igre.

- Kažu da od 25-26. godine dolazi zenit kajakaša, ja očekujem još veći napredak, iako sam već do sada postigao velike rezultate. Olimpijske igre su tu, san svakog sportiste, medalja na Igrama su nešto najveće za svakog sportistu. Verujem da ću u Tokiju imati dovoljnu zrelost i iskustvo, biću u dobrom zaletu da se tamo pokažem u najboljem svetlu.

Zadovoljstvo Markovim ulaskom u Red Bulll porodicu izrazio je i Milan Kapelan, generalni sekretar Kajakaškog saveza Srbije.

- Drago nam je što je Red Bull prepoznao višegodišnji rad KSS, koji je ponosan na sve svoje reprezentativce. Kajakaškom sportu u Srbiji generalno i Marku Dragosavljeviću će ovo mnogo značiti u daljem razvoju na putu ka glavnom cilju, a to su Olimpijske igre 2020. godine. Od njega, kao i od svih predstavnika Srbije očekujemo konkretne rezultate već na prvoj velikoj proveri, predstojećem Svetskom prvenstvu u Portugaliji.

Prvi zaveslaj ka Tokiju videćemo u Montemor Ovelju u Portugaliji, gde će program u disciplini K-1 200 početi u subotu 25. 8. od 15 časova. Srpska ekspedicija otputovala je u utorak u ranim jutarnjim časovima, pa će Marko imati dovoljno vremena da se pripremi za prvi juriš na odličje sa novim krilima!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading