IVANA NE IDE POD NOŽ!

Autor:

Sport

13.08.2018

07:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija može da odahne - Ivani Španović (28) nije napukla Ahilova tetiva i ne predstoji joj duža pauza, kako je prvobitno objavljeno. Naša kraljica biće spremna za nove izazove već za dve nedelje, otkrio je u razgovoru za Srpski telegraf Slobodan Branković, generalni sekretar Atletskog saveza Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dobre vesti!

Španovićeva će nastupiti krajem avgusta na zavšetku Dijamantske lige

USKORO NA STAZI

Najbolja srpska atletičarka koja je trebalo da brani zlato na Prvenstvu Evrope u Berlinu morala je da odustane od nastupa u subotnjem finalu jer je dan ranije osetila bol u Ahilovoj tetivi, mišiću koji spaja zadnju ložu s petom. Zrenjaninka je bila glavni favorit za novi naslov evropskog šampionata, ali je povreda bila jača, a prve prognoze su predviđale pauzu čak do Nove godine. Spominjalo se i da bi karijera mogla da joj bude ugrožena, ali dan kasnije su stigle fantastične vesti.

- Ivana je doživela traumu jer je postojao rizik da bi nastupom u finalu moglo da dođe do pucanja Ahilove tetive. Na svu sreću, stepen povrede nije tako ozbiljan kako se prvobitno mislilo, tako da će Španovićeva biti spremna za završetak Dijamantske lige 30. avgusta u Cirihu i dan kasnije u Briselu - ističe za naš list Branković.

KARIJERA PRE ZLATA

Da će skakačica udalj izbeći hirurški zahvat na Ahilovoj tetivi, potvrdila je za Srpski telegraf i Biljana Daničić, koordinator za takmičenja u Evropskoj atletskoj federaciji i Ivanin portparol punih 10 godina.

- Španovićeva je jedina atletičarka koja nije imala pauzu u poslednjih pet godina. Ona se praktično nije ni spremala za kvalifikacije, već za finale, gde bi sigurno odbranila zlato. Medicinski rizik je bio suviše veliki i zato nije nastupila u finalu Evropskog prvenstva. Mogu da potvrdim da operacije tetive neće biti - otkriva desna ruka gracije iz Zrenjanina.

Doktor Moma Jakovljević, ugledni hirurg i specijalista za sportsku medicinu, za Srpski telegraf kaže da je Ivanino odustajanje od nastupa u finalu jedino rešenje.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- S obzirom na to da se bavi skokom udalj, Španovićeva najviše troši Ahilovu tetivu. Bol koji je osetila je ozbiljno upozorenje jer bi eventualni nastup u finalu mogao dovesti do pucanja, to jest teže rupture Ahilove tetive. U tom slučaju bi morala da nosi longetu bar šest nedelja ili ako je veće pucanje, onda čak i do operativnog zahvata i još duže pauze - ističe pomoćnik direktora KBC "Dragiša Mišović".

Ivana: Srce mi se cepa

Naša najbolja atletičarka i njen trener Goran Obradović vratiće se danas iz Berlina u Beograd. Po saznanju da neće moći da odbrani evropsko zlato osvojeno pre dve godine u Amsterdamu, Zrenjaninka se na društvenim mrežama emotivno obratila navijačima.

- Sa slomljenim srcem saopštavam da je moj medicinski tim odlučio da odustanem od finala posle povrede koju sam pretrpela tokom prvog skoka u kvalifikacijama. Pokušali smo sve do poslednjeg momenta, ali, nažalost, moj put se završava ovde. Do sledeće sezone - napisala je Španovićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading