PREDVIĐANJA: Evo ko donosi Srbiji medalje sa OI

Autor:

Sport

28.07.2018

11:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema projekciji "portala Olympic Medals Predictions", Srbija će na Olimpijskim igrama 2020. godine osvojiti ukupno 12 medalja.

RepublikaFoto: instagram.com/dejan.majstorovic8
Basketaši Srbije

Basket 3x3 prvi put će u Japanu biti jedan od olimpijskih sportova, a tu se Srbiji predviđa zlatna medalja. Osim tu, zlato je projektovano i na branioce titule vaterpoliste Srbije, kao i na Novaka Đokovića, koji sa OI ima bronzanu medalju 2008. godine.

Dalje, Srbija bi trebalo da osvoji pet srebrnih medalja – streljaštvo (Andrea Arsović), dve u kajaku, zatim Ivana Španović u skoku udalj i u ženskoj košarci (zanimljivo, muške košarkaške reprezentacije nema na listi osvajača medalja, kao ni muške i ženske odbojkaške selekcije).

RepublikaFoto: Starsport
Ivana Španović

Prema proceni, pet bronzanih medalje Srbija će osvojiti u veslanju, kajaku, kao i tri u individualnim sportovima – Davor Štefanek u rvanju, Bobana Veličković u streljaštvu i Milica Mandić u tekvondou.

Tokio 2020. na programu je od 24. jula do 9. avgusta, a Srbija je na OI 2018. u Rio de Žaneiru uzela osam medalja – po dva zlata (Štefanek i vaterpolisti) i bronze (košarkašice i Ivana Španović), kao i četiri srebra (košarkašice, Tijana Bogdanović u tekvondou, dvojac Tomićević-Zorić u kajaku, odbojkašice).

Prema spomenutoj projekciji, ubedljivo najviše medalja uzeće SAD (104), a slede Kina sa 66, Rusija sa 55, Velika Britanija sa 53 i Nemačka sa 52.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading