Preminuo bivši prvi čovek Ferarija

Autor:

Sport

25.07.2018

11:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši prvi čovek Ferarija Serđo Markjone operisan je u Cirihu gde je imao intervenciju na ramenu, a posle komplikacija on je preminuo u 67. godini.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Serđo Markjone

On je imao rak ramena koji se proširio, jedino rešenje za spas je bila komplikovana operacija sa malo izgleda za uspeh, na kraju je doživeo moždani udar, zapao u komu i umro u bolnici.

Markjone je bio na čelu grupacije FIAT-a 14 godina, poznat je po oporavku kompanije i uspešnim pregovorima sa Obaminom administracijom oko kupovine Krajslera.

U teškom stanju je bio od 28. juna, pre par dana je objavljeno da je podneo ostavku i upravljanje preneo na naslednika imprerije Anjelijevih, Džona Elkana koji je stasao pod njegovom senkom.

Rođen je Kjetiju, otac mu je bio karabinjer koji je otišao u Kanadu, a majka iz Dalmacije. Markjone je završio filozofiju, ekonomiju i prava, kao i master iz biznis administracije. Kao je i kao ekonomista, ali i advokat. Anjelijevi su ga uposlili u Cirihu u jednoj od svojih osiguravajućih kompanija početkom veka, a 2004. preuzeo jednu od vodećih uloga u FIAT-u.


Od 2014. je posle povlačenja Luke Kordera di Montezemola bio i prvi čovek Ferarija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading