VATERPOLO KLASIK: Mađari nisu kao nekad, ali...

Autor: Tanjug

Sport

23.07.2018

07:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski vaterpolo reprezentativci Andrija Prlainović, Viktor Rašović i Dušan Mandić istakli su da najozbiljnije shvataju duel sa Mađarskom u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u Barseloni, iako protivnik nije u formi i u punom sastavu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Mađarska je savladala Holandiju 12:9 i stigla do meča sa braniocem trofeja Srbijom, koji je direktno iz grupe obezbedio prolaz među osam najboljih sa maksimalne tri pobede.

- U grupi su bili ispod nivoa, nemaju u timu najboljeg igrača Deneša Vargu, ne igra prvi centar Haraji i to dosta znači. Međutim, ponašamo se kao da su kompletni, u najboljoj mogućoj formi i jedino tako mogu da se dobiju. Zna se kako se ulazi u utakmicu, dobra igra, maksimalna koncentracija - rekao je Prlainović, član mađarskog Solnoka.

On naglašava da niko ne sme da potceni Mađare.

- Nađi je sjajan, imaju levoruke šutere, sjajne spoljne igrače. Traže respekt. Mi smo se podigli fizički, sveži smo, imamo atmosferu potrebnu za utakmicu sa ovakvim ulogom.
 

RepublikaFoto: twitter.com/Water Polo Serbia

Njegov saigrač Viktor Rasosvić uzda se u odbranu.


- Iz nje sve polazi i to je naš adut. Nema opuštanja i pored lošeg starta Mađara. Kao rival uvek traže punu koncentraciju, jer su igrači iz vrsnih klubova, najjače lige na svetu. Fizički smo sve bolji i očekujem da eksplodiramo u tom meču.

Levoruki šuter Dušan Mandić podsetio je da na Evropskom prvenstvu nema izrazitog favorita.

- Treba se pripremiti, ali gledati isključivo sebe. Moramo da uđemo agresivno u odbrani od samog početka i da tako igramo bez obzira na rezultat. Takva odbrana doneće nam efikasan napad i nebitno je u kojoj cjemo četvrtini rešiti meč. Imamo iskustva kada su ovakve pauze, a selektor Savić pravi atmosferu i kada je jedan dan bez utakmica i kada su tri. Uzdam se u našu atmosferu - zaključio je Mandić.

Četvrtfinale između Srbije i Mađarske igra se u utorak od 17 sati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading